Juli: déze 5 films in de Nijmeegse bioscopen wil je zien

Zin in een middagje of avondje film? Het kan gelukkig weer! Of je nu vlucht uit de overvolle parken en juist wilt afkoelen in de bioscoop, er is altijd wel een goede reden om een film te gaan kijken. Maar waar begin je met zo'n groot filmaanbod? We hebben de agenda's doorgespit, trailers bekeken en tips gekregen van de bioscopen: deze 5 films mag je in juli niet missen! 

1. Oscar-genomineerde Quo Vadis, Aida?

Locatie: LUX Nijmegen

Samenvatting: In Quo Vadis, Aida? volgen we Aida, tolk op een Nederlandse basis van de Verenigde Naties in Srebrenica. Zij vertelt het meeslepende verhaal van de genocide die plaatsvond in de Bosnische Oorlog, waarbij meer dan 8.000 Bosnische vluchtelingen om het leven kwamen. Aida wil er alles aan doen om haar familie veilig te houden van het oprukkende Bosnisch-Servische leger.

De film is genomineerd voor de Oscar voor Beste Niet-Engelstalige Film en won de Publieksprijs op het International Film Festival Rotterdam (IFFR) 2021.

2. Fast & Furious 9

Locatie: Pathé Nijmegen en Vue Walstraat

Samenvatting: In het nieuwste hoofdstuk in één van de meest populaire én langstlopende filmseries ooit – Fast & Furious 9 - is Vin Diesel Dominic Toretto en wordt hij weer herenigd met zijn Fast & Furious-family.

3. The World to Come

Locatie: LUX Nijmegen

Samenvatting: Deze romance van regisseur Mona Fastvold speelt zich af in het ruige landschap aan de westelijke frontier van Amerika in de 19e eeuw binnen het tijdsbestek van vier seizoenen. Abigail en haar nieuwe buurvrouw Tallie voelen zich sterk en onontkoombaar tot elkaar aangetrokken. Terwijl de rouwende Abigail de behoeften van haar zwijgzame echtgenoot Dyer probeert te vervullen en Tallie worstelt met haar jaloerse man Finney, voelen beide vrouwen zich bevrijd door hun intense band.

4. Tina 

Locatie: Pathé Nijmegen 

Samenvatting: Tina is een inspirerende documentaire over een van de grootste iconen van de moderne muziekindustrie. Met nooit eerder vertoonde beelden, audiotapes en persoonlijke foto’s uit het leven van Tina Turner.

5. Buurman & Buurman: Bakken en Grillen

Locatie: LUX Nijmegen

Samenvatting: Dit keer bedenkt het onhandige duo originele oplossingen voor het maken van eten, alleen gaat dat niet altijd even makkelijk… Zo besluiten de buurmannen een barbecue te organiseren, maar hoe doe je dat als de grill niet goed werkt? Dan maak je er toch zelf een! Kortom: er is weer ontzettend veel te beleven met de vrolijke buurmannen.

Op zondag 18 juli organiseert LUX Nijmegen een pizza-avond voor kinderen! Na de film kun je je eigen pizza maken én heerlijk opeten. 

Deze films vind je misschien ook leuk