Halloween in Nijmegen

Trek je griezeligste outfit uit de kast en kom op 31 oktober naar Nijmegen. Waar anders kan je een betere Halloweennacht beleven dan in de oudste stad van Nederland? De sfeer in Nijmegen, met haar vele donkere en smalle steegjes, zal absoluut bijdragen aan een bijzondere Halloweennacht. Heb je nog geen idee wat je rondom Halloween wil gaan doen? Wij zetten de tips voor je op een rijtje.

Honig Halloween Nights

Het engste spookhuis van de Benelux is in Nijmegen! Op 12, 18 en 19 oktober kun je komen griezelen in de Vasim. Zodra je de auto uitstapt begint het meteen, want de acteurs lopen hier al rond. Oftwel je bent in de scare zone en dan ben je nog niet eens binnen!

Wie naar binnen gaat, komt terecht in The Temple of Sins! Een plek die dit jaar bezeten is door De Demoon, en waar letterlijk alles zou kunnen gebeuren: aanraken, meesleuren en geblinkdoekt worden. Een unieke beleving die je niet wilt missen! 

Zin in deze spannende ervaring? Kaartjes zijn te bestellen via honighalloweennights.nl/.

Griezelen met de kids

Wat is leuker dan een kinderspooktocht? SJANO organiseert bijvoorbeeld drie griezelige tochten voor kinderen van 4 t/m 6, 7 t/m 10 en 11 t/m 14 jaar in Neerbosch-Oost, op 31 oktober.

Een hongerige halloween is voor niemand leuk, daarom gaat het op 30 oktober flink spoken bij BliXem! Enge decoraties, een griezelgrot met de film Monsters & Co, een ontvangst door Graaf Dracula himself... En uiteraard wordt er 's avonds een heel speciaal heksenmenu geserveerd! Durf jij aan te schuiven?

Uitgaan met Halloween

Duivelse muziek op Fortarock in Doornroosje

Liefhebbers van extreme metal mogen donderdag 31 oktober met een uitroepteken in hun agenda markeren. Beide zalen van Doornroosje komen in helse sferen met black metal bands Mayhem, Gaahls WYRD, GosT, Deströyer 666, Dead Congregation, Nocturnal Graves en Inconcessus Lux Lucis. Wil je meer informatie? Bekijk het evenement

Halloween in de Drie Gezusters 

Op vrijdag 25 oktober komt Girls Goin’ Wild terug in The Basement! Je kunt deze avond alvast Halloween vieren samen met Diaz & Bruno. Wil je niks missen over dit evenement? Volg dan alle updates via hun Facebookevenement

WTF Halloween

Zaterdag 26 oktober gaat WTF je de stuipen op het lijf jagen met gruwelijke drum and bass. Killer Hertz, TC, J-Majik, Mandidextrous en nog heel veel meer artiesten zullen je laten schrikken met de zompigste tunes.

FLIKKER - Día Del Maricón Muerto

Geïnspireerd op de Mexicaanse Día de los Muertos, de dag van de dood, viert FLIKKER de 'dag van de dode FLIKKER' op 1 november. Een eerbetoon aan de dood, een viering van het leven, met o.a. Snorella en DJ's van Doornroosje in GAS 19.

Ghost Stories 16+

Op 7 november komt een succesvolle horrorvoorstelling naar Nijmegen! De West End hit Ghost Stories is geschreven door Andy Nyman en Jeremy Dyson (bekend van The League of Gentleman).

Ghost Stories vertelt het verhaal van Professor Filip Kuiper. Een man die zijn hele werkzame leven heeft gewijd aan het verklaren van het ogenschijnlijk onverklaarbare. Tijdens een lezing over parapsychologie behandelt hij drie van de door hem in zijn carrière verzamelde verhalen. Drie onverklaarbare verhalen die hem altijd zijn bijgebleven. Hebben die drie verhalen íets met elkaar te maken?

Wil je naar deze voorstelling in de Stadsschouwburg Nijmegen? Koop dan snel een kaartje

Fotografie: Annemieke van der Togt

 

Geen fan van Halloween?

Voor wie niet van Halloween houdt, maar wel iets leuks wilt doen op 31 oktober! Ga shoppen en/of uit eten op deze koopavond (tot 21.00u). Ook zijn er nog andere mooie voorstellingen of optredens te zien, zoals: 

Alain Clark in De Vereeniging

Een uniek en intiem solo optreden van Alain Clark met nieuwe songs, de bekende hits en verhalen die je een kijkje van dichtbij achter de schermen zullen geven.

André Manuel in de Lindenberg

André Manuel duikt in de gitzwarte, maar ook meer dan dartele geest van DREEJKLEZOEW, de even geliefde als verguisde mythische Twentse clown. 

Cedric Burnside in Merlyn 

Cedric Burnside groeide letterlijk en figuurlijk op met de blues. Als kleinzoon van de legendarische blueszanger en gitarist R.L. Burnside en als zoon van drummer Calvin Jackson stroomt de Mississippi min of meer door zijn aderen.

Binnenkort te doen in Nijmegen