Fotoverslag: Zevenheuvelenloop 2023

Op zondag 19 november werd Nijmegen omgetoverd tot een levendige sportarena tijdens de jaarlijkse NN Zevenheuvelenloop. De Nijmeegse straten werden gevuld met de energie van duizenden lopers en toeschouwers. Wij namen een kijkje en legden deze ongekende atletische prestaties vast in een fotoverslag. 

De Ugandese hardloper Jacob Kiplimo leverde een indrukwekkende prestatie door met een tijd van 41:05 over de Nijmeegse heuvels te vliegen, daarmee het wereldrecord van Cheptegei evenarend. Onder de mannen was Filmon Tesfu de snelste Nederlander, nipt voorbijgestreefd door Mike Foppen, de ambassadeur van NN Zevenheuvelenloop. 

© Henk Beenen

Bij de vrouwen stond de Keniaanse Beatrice Chepkoech opnieuw in de schijnwerpers door haar overwinning van vorig jaar te verbeteren met een indrukwekkende tijd van 47:12. De Nederlandse Jill Holterman blonk uit als de snelste Nederlandse deelnemer, terwijl ze zich voorbereidde op de Olympische Spelen.

© Henk Beenen

Tijdens het weekend waren er meer dan 31.000 lopers, wat er meer waren dan afgelopen jaar. Deelnemers konden kiezen voor 15 km of 7 km tijdens de Zevenheuvelennacht, die zaterdagavond al plaatsvond. Ook was er een mini Zevenheuvelenloop voor de allerkleinste onder de lopers. 

Een bijzonder onderdeel van het evenement was het NN Running Blind weekend, gewijd aan visueel beperkte hardlopers. Dankij een buddy konden ook zij meedoen. Het duo Johanny Gelens en Ronald van Loon blonk uit bij de vrouwen, en Lowie van Eck met Danny Verheezen wonnen bij de mannen.


© Henk van Beenen

Bij de Dustin Bedrijvenloop werd het team van de Politie als winnaar bekroond, gevolgd door teams van MSD Animal Health en de 11 Luchtmobiele Brigade. 

Meer weten over de Zevenheuvelenloop? Bezoek dan hun website www.nnzevenheuvelenloop.nl. 
 

Fotografie: Henk Beenen & Frank van Raaij

Dit vind je misschien ook leuk...