Fotoverslag: Swim to Fight Cancer Nijmegen 2023

Swim to Fight Cancer is een landelijk evenement waar deelnemers en sponsoren zich inzetten voor een geliefde en/of om donaties op te halen voor wetenschappelijk kankeronderzoek en preventie. Het recreatieve zwemevenement vond afgelopen zondag niet plaats in de Nijmeegse Spiegelwaal, maar bij de Evenementenlocatie Watergoed in Valburg. En dit is hoe dat eruit zag!

Na een officiële opening om 13 uur door burgemeester Bruls, die ook naar Valburg kwam,  gaan zo’n 273 deelnemers en 41 teams zondag 10 september van start.

Samen zwemmen in Watergoed om geld op te halen voor verder onderzoek naar kanker. De organisatie is eigenaar Joost Frijlink ontzettend dankbaar voor het lastminute open stellen van zijn locatie.

Swim to Fight Cancer is een landelijk evenement waar deelnemers en sponsoren zich inzetten voor een geliefde en / of om donaties op te halen voor wetenschappelijk kankeronderzoek en preventie. Het doel? Zorgen dat kanker in de toekomst geen dodelijke ziekte meer is. Het is een dag met een traan en een lach, een dag waar je de machteloosheid die je voelt wanneer een naaste kanker heeft, kunt omzetten in kracht.

De Swim maakt het mogelijk om als individu, samen met collega's, vrienden of familie je respect te tonen voor een geliefde of naaste. Nu niet meer vanaf de zijlijn, maar dit keer in het water van Watergoed. Tijdens de Swim staan gezelligheid en saamhorigheid centraal.

Iedereen kan meedoen aan de Swim: van jong tot oud, van individu tot team. Je hoeft geen professioneel zwemmer te zijn. Je zwemt in je eigen tempo op je eigen manier! De afstanden zijn 500, 1500 of 3000 meter.

Dit vind je misschien ook leuk...