Deze vier voorstellingen mag je als Nijmegenaar niet missen!

Ieder seizoen bieden de Stadsschouwburg, LUX en de Lindenberg een programma boordevol theater, cabaret, dans, literatuur en meer. Elk podium en iedere voorstelling is uniek in zijn soort. Naast al dit aanbod is er eigenlijk nog zoveel meer moois te zien en te ontdekken in theaterland. Komisch, ontroerend, absurd of indrukwekkend. Ook die voorstellingen verdienen volgens de drie theaters een plekje in onze stad. Daarom presenteren ze samen het Programma voor de Stad: in de Lindenberg zie je dé vier bijzondere voorstellingen die je als Nijmegenaar absoluut niet mag missen.
 

#1 Arjan Ederveen en Jack Wouterse – ZIN
do 19 sep 2019 – 20.00 uur

Rasartiesten Arjan Ederveen en Jack Wouterse schotelen je in het tragikomische ZIN een bonte stoet aan personages voor. Zo zijn er twee tv-koks op leeftijd, die worstelen met de werkdruk van de dagelijkse middagshow en hun angst voor naderend medisch onheil. Want niemand levert vrijwillig zijn drol in bij de dokter. Daarnaast is er het verhaal van de mateloos populaire keukenromanschrijfster, wier nieuwste boek wordt verfilmd. Maar wie heeft het eigenlijk geschreven?

 

# 2 155 (eenvijfvijf) – Motors
vr 01 nov 2019 – 20.00 uur

In Motors combineert 155 (eenvijfvijf) dans, video en motorrijden. De voorstelling won afgelopen maart de Zilveren Krekel voor ‘Meest indrukwekkende jeugdtheaterproductie’. De mannen van het danscollectief naderen allemaal de magische grens van dertig jaar en dan wordt het hoog tijd om eens in de spiegel te kijken. Of stappen ze op de motor en rijden ze de vrijheid tegemoet? “155 raakt iedereen, jong én ouder.” (Theaterkrant)

#3 Marcel van Roosmalen, Roelof de Vries en Jan Dirk van der Burg – Dit is Nijmegen
vr 31 jan 2020 – 20.00 uur

Wie is de Nederlander? Bestaat er zoiets als dé Nederlandse volksaard? En wat zijn onze volkomen – maar vooral onvolkomenheden? Columnist Marcel van Roosmalen, presentator en Slimste Mens Roelof de Vries en Fotograaf des Vaderlands Jan Dirk van der Burg doen in Dit is Nijmegen een poging hier het antwoord op te vinden. Met frisse tegenzin gaan de mannen door heel het land op onderzoek uit naar hoe (on)Nederlands Nijmegen eigenlijk is.

#4 Mohammed Azaay - Jihad van Liefde
vr 20 mrt 2020 – 20.30 uur

Jihad van Liefde is een rauwe, muzikale en inspirerende voorstelling, gebaseerd op het gelijknamige boek over Mohamed El Bachiri – een metrochauffeur die zijn vrouw in 2016 verloor bij de terreuraanslag in de Brusselse metro. Acteur Mohammed Azaay kruipt in de huid van deze gewone man, die menselijk blijft terwijl hem iets onmenselijks is aangedaan. Een man die haat bestrijdt met liefde en verzoening.

De vier voorstellingen vinden allemaal plaats in de Lindenberg en zijn geselecteerd door de Stadsschouwburg, LUX en de Lindenberg. Meer weten of een kaartje kopen voor één van de tentoonstellingen? Klik op de bijbehorende link!

 

Dit vind je misschien ook leuk