Dé biebtips voor april

Wist je dat er in de bieb heel veel toffe activiteiten plaatsvinden voor kinderen en volwassenen? Iedere maand zet de Bibliotheek Gelderland Zuid drie activiteiten in de schijnwerpers, mét bijpassende leestips. Om inspiratie op te doen, te ontspannen, andere mensen te ontmoeten en jezelf of je kind(eren) te ontwikkelen.

1. Pareltjes ontdekken tijdens de Boekenproeverij

Weet je vaak niet welk boek je moet kiezen in de bibliotheek of boekhandel? Laat je dan inspireren tijdens de Boekenproeverij. Op dinsdag 16 april bespreekt een boekenpanel de mooiste boeken in Bibliotheek Mariënburg in Nijmegen. Programmamaker Elke Decates van de bibliotheek: “Het enthousiasme van het boekenpanel werkt heel aanstekelijk. Als een boek je aanspreekt, heb je meteen zin om het te gaan lezen. Ook het boekje vol leestips die de bezoekers na afloop meekrijgen, wordt erg gewaardeerd. Hier kun je nog eens in bladeren als je op zoek bent naar een volgend boek”.

Kaartjes zijn verkrijgbaar via de website van de Bibliotheek Gelderland Zuid: www.obgz.nl/agenda. Voor bibliotheekleden en studenten kost een kaartje 7 euro, overige bezoekers betalen 9 euro.

Boekentip!

Barbara van der Kruk – Het wit tussen de regels

Het wit tussen de regels is een Indische familieroman die anderhalve eeuw omspant, waarin een belangrijk deel van onze koloniale geschiedenis is verweven. Het is een verhaal over vier generaties strijd, schaamte en stilte, over de betekenis van onuitgesproken woorden en de oorsprong van een oud zwijgen.

2. Kennisdelers: Schermgebruik van jouw gamende kind

Schermgebruik en gamen: het is de nummer één hobby van veel kinderen. Maar ook het nummer één opvoedingsprobleem voor veel opvoeders. Koen Schobbers, auteur van 'Mijn Gamende Kind', expert in de gamingindustrie én professioneel gamer, biedt ouders en verzorgers in deze online lezing op dinsdag 16 april praktische handvatten om de relatie met je kind(eren) te versterken, behouden of herstellen. Ook geeft hij tips om een gezonde balans in het schermgebruik te vinden.

De lezing is van 20.00 tot 21.00 uur gratis te volgen via Webinargeek. Meld je aan via deze link. Je kunt de lezing ook op een later moment terugkijken. Op 15 april is er een online lezing over arbeidsrecht en op 22 april over het nieuwe stationsgebied in Nijmegen. Luister en praat mee, gewoon vanuit je luie stoel thuis!

Boekentip!

Koen Schobbers – Mijn gamende kind

Maakt gamen kinderen agressief, worden ze er slimmer van, welke games passen bij mijn kind en is mijn kind gameverslaafd? Ouders krijgen inzicht in wat gamen eigenlijk is, welke soorten games en mogelijkheden er zijn, hoe je gezond kunt gamen, online veiligheid en wat e-sport is en hoe je daarvoor kunt trainen.

3. Familie Restaurant: een familiedag over eten

Wil je zelf koken, lekker vloggen, films kijken waar je honger van krijgt en verrukkelijk leren bakken? Kom dan op zondag 21 april van 13.00 tot 16.30 uur naar Familie Restaurant! Een heerlijke familiedag in Bibliotheek Mariënburg over eten, voor kinderen van 4 -12 jaar en hun grote mensen. Ontdek de kneepjes van het bakvak met Mark Haayema (van de Verrukkelijke Kinderbakshow), experimenteer met eten, knutsel een koksmuts, volg een kookworkshop, plof neer in de smakelijke korte-film-bios en nog veel meer. Om je vingers bij af te likken! De toegang is gratis.

Boekentip!

Rutger van den Broek & Mark Haayema – ’t Verrukkelijke Kinderbakboek

Holland Bakt-winnaar Rutger van den Broek en jeugdauteur Mark Haayema maakten samen een boek vol verhalen, versjes en recepten voor kinderen. De familie Bakker figureert in de verhalen, versjes en weetjes waarmee de recepten worden afgewisseld. Deze familie maakt het hele jaar door de lekkerste taarten, broodjes en koekjes.

Dit vind je misschien ook leuk...