Augustus: 5x films die je niet wilt missen

Zin in een middagje of avondje film? Het kan gelukkig weer! Of je nu vlucht voor de regen of juist wilt afkoelen in de bioscoop, er is altijd wel een goede reden om een film te gaan kijken. Maar waar begin je met zo'n groot filmaanbod? We hebben de agenda's doorgespit, trailers bekeken en tips gekregen van de bioscopen: deze 5 films mag je in augustus niet missen! 

1. Oscar-winnaar The Father

Locatie: LUX Nijmegen

SamenvattingThe Father is een fascinerend portret van een man die zijn grip op de realiteit aan het verliezen is. De briljante vertolking van Anthony Hopkins laat je geen moment los. Olivia Colman als zijn dochter Anne, maakt zowel haar onmacht als haar liefde tastbaar. Anne zoekt opnieuw een verzorgster voor haar dementerende vader Anthony, die steeds weer alle hulp afwijst. Voor Anthony is niet meer duidelijk wat echt is en wat zich in zijn hoofd afspeelt. We beleven het verhaal door zijn ogen en voelen zijn verwarring. Zijn vertrouwde omgeving blijkt niet meer zo vertrouwd.

The Father won twee Oscars voor Beste Acteur en Beste Bewerkte Scenario en won de publieksprijs op het Filmfestival van San Sebastián.

2. Meskina

Locatie: Pathé Nijmegen en Vue Walstraat

Samenvatting: Meskina is een sprankelende moderne komedie over een dertiger die haar eigen weg probeert te vinden ondanks alle verwachtingen en vanzelfsprekendheden die horen bij het ideaalbeeld van familie, liefde en werk.

3. Minari

Locatie: LUX Nijmegen

Samenvatting: Minari is een intiem portret met een prachtige soundtrack van een Koreaanse familie die het probeert te maken in de Verenigde Staten. Het Koreaanse gezin Yi besluit het stadse leven in te ruilen voor het landelijke Arkansas om daar hun ‘American dream’ waar te maken. Jacob hoopt dat een boerderij zijn gezin aan een beter leven zal helpen, maar de nieuwe omgeving brengt flink wat uitdagingen met zich mee. Financieel gaat het ze niet voor de wind en de hartafwijking van hun zoon David, houdt de familie constant op hun hoede. Toch proberen ze samen een weg te vinden in het boerenleven. Maar als grootmoeder onverwachts bij ze intrekt, wordt het gezin pas echt op de proef gesteld.

4. Words on Bathroom Walls

Locatie: Pathé Nijmegen en Vue Walstraat

Samenvatting: Adam lijkt een normale tiener, tot hij te horen krijgt dat hij lijdt aan schizofrenie. Hij doet er alles aan om dit te verbergen voor de buitenwereld. Wanneer hij verliefd wordt op zijn klasgenote Maya, wil zij hem laten inzien dat hij meer is dan deze aandoening en dat hij zijn problemen kan overwinnen. Words on Bathroom Walls is gebaseerd op het gelijknamige boek, geschreven door Julia Walton.

5. Stormwind: in zwaar weer

Locatie: LUX Nijmegen

Deze films vind je misschien ook leuk