Atelier Kroost geeft tweedehands baby- en kinderkleding een nieuwe bestemming

| Tessa van Erp

Van Instagrampagina tot een eigen winkel in het centrum: eigenares Manon Willems (35) opent Atelier Kroost met een bijzonder concept voor tweedehands baby- en kinderkleding. “Winkelen in Atelier Kroost voelt als live Vintedshoppen.”

In september opent Atelier Kroost haar deuren aan de Lange Hezelstraat 86. In de oudste winkelstraat van Nederland is de winkel een mooie aanvulling op de kledingboetiekjes, bijzondere winkels en knusse horecagelegenheden. Het concept? Manon verzamelt en verkoopt hoge kwaliteit tweedehands baby- en kinderkleding, waarbij de vorige eigenaar een deel van de opbrengst ontvangt. In de meeste gevallen is dat zo’n zestig procent van het verkoopbedrag.

De Lange Hezelstraat is de eerste locatie van Atelier Kroost. In de afgelopen jaren groeide Manons onderneming gestaag. Ze startte twee jaar geleden met verkoopdagen vanuit haar huis in Nijmegen-Oost. De kleding hing toen nog in de garage bij haar ouders in Boven-Leeuwen. “Met een aanhangwagen vol kleding ging ik dan heen en weer naar Nijmegen."

Zonde om weg te doen

Manon, zelf moeder van twee jonge kinderen, verbaasde zich erover hoe snel ze eruit groeiden. Ze kocht daarom vanaf de geboorte van haar oudste kind al veel tweedehandskleding. Wanneer haar kind toe was aan een grotere maat, was de kleding nog steeds mooi. Zonde om weg te doen, vond Manon. Voor de verkoop start ze een eigen Instagrampagina. Binnen een maand stond de teller op achthonderd volgers. “Mensen vroegen aan me of ik ook voor hen wilde verkopen. En zo is het balletje gaan rollen.”

©Loes Krijnen

 

Wat motiveert Manon om de tweedehands kinderkleding door te verkopen? “Er is vanuit de kledingindustrie al zoveel kinderkleding in omloop. En kinderen hebben alles maar zo kort aan, vooral de allerkleinsten. Ik gaf het zelf daarom graag weer aan iemand anders door. En ik vind het ook heel leuk om anderen te helpen bij het doorgeven van hun kinderkleding.” Manon ziet dat duurzaamheid steeds belangrijker wordt onder ouders. “Geld speelt natuurlijk ook een rol bij het kopen van tweedehands kleding. Maar we merken dat het gros van onze bezoekers bezig is met duurzaamheid.”

Drie jaar later staat Manon in haar eigen winkelpand, dat vier dagen per week open is. Ook runt ze een goedlopende webshop. Wat is de succesformule van Atelier Kroost? “Ik denk dat ik voorzie in een stukje gemak. Foto’s maken, contact met geïnteresseerden, kleding opsturen. Mensen vinden het fijn dat ik dat voor ze uit handen neem.” Het openen van de winkel levert volgens Manon veel leuke reacties op. “Mensen vinden het fijn om de kleding te kunnen zien en direct mee te kunnen nemen. We horen van klanten dat de winkel voelt als live Vintedshoppen.”

Atelier Kroost is te vinden aan Lange Hezelstraat 86. De winkel is van woensdag tot en met zaterdag geopend van 10:00 tot 17:00 uur.

 

Fotografie: Melian Alkemande & Loes Krijnen

Dit vind je misschien ook leuk...