5x de beste tips tijdens Music Meeting Festival

Tijdens het Pinksterweekend staat Park Brakkenstein in Nijmegen weer drie dagen lang in het teken van muzikale ontmoetingen en avontuurlijke muziek uit alle windstreken. Music Meeting Festival vindt dit jaar plaats op 4, 5 en 6 juni met het thema 'Cuba Upside Down'. Wil je weten wat je écht niet mag missen? Dit zijn de tips van de programmeurs!

1. Ping Pong Piano

Zondag 5 juni om 14:00 uur
In Ping Pong Piano leggen de pianisten Marialy Pacheco, Ivan ‘Melón’ Lewis, Ramón Valle en Rolando Luna hun CV opzij en gaat het om spontaan samenspel, vriendschap, rivaliteit, confrontatie en harmonie. Het uitgangspunt is simpel: zet twee vleugels op het podium en laat de vier Cubaanse sterpianisten pianistisch het gesprek aangaan. Wat het oplevert? Dat weet niemand, maar dat het spannend wordt staat vast.

2. Chatlein & Roe ‘Future’s Past’

Maandag 6 juni om 16:30 uur
Wie oppervlakkig naar Tony Roe en Vernon Chatlein kijkt, zou kunnen zeggen dat hun Curaçaose wortels de enige gemene deler zijn. Maar er is meer dat hen bindt: het is de liefde voor improvisatie. Beiden worden ze geboeid door de vraag hoe je muziek van bestaande kaders los wrikt. Chatlein & Roe 'Future's Past' is een gesprek tussen twee sterke muzikale persoonlijkheden, uit twee hele verschillende werelden, waarbij alle hokjes het raam uit gaan. Bekijk hoe de muzikanten dit project voorbereiden:

3. Raquel Kurpershoek

Maandag 6 juni om 14:10 uur
Music Meeting samen met Raquel Kurpershoek in het kader van Gelderland Talent Stage. De zangeres uit Huelva in Zuid Spanje heeft ondanks haar jeugdige leeftijd een uitgesproken eigen opvatting van de flamenco. Niet alleen schrijft Raquel – kersvers afgestudeerd aan Codarts in Rotterdam - haar eigen liedteksten, maar ze componeert ook zelf de melodieën.

4. Qué viva la Música!

Zondag 5 juni om 23:00 uur
Alain Pérez is dit jaar overal aanwezig op het Music Meeting Festival! Het muzikale genie komt niet alleen met zijn complete orkest uit Cuba naar Nijmegen, maar leidt ook de superjam Qué viva la Música! Deze zogenaamde descarga (letterlijk: 'ontlading') heeft een lange en belangrijke traditie in de Cubaanse muziek. Tijdens deze descarga treedt Pérez op als bandleider en laat hij andere muzikanten meespelen en improviseren. Een once-in-a-lifetime ervaring!

5. Adonis y Osain del Monte

Zaterdag 4 juni om 17:30 uur
Een optreden van Adonis y Osain del Monte, de groep jonge percussionisten, zangers en dansers uit Havana die in 2012 werd opgericht door ‘Panter’ Calderón, is niet alleen een muzikaal evenement maar heeft ook veel weg van een traditionele eredienst, diep geworteld in de Afro-Cubaanse cultuur. Je zou denken dat je naar onversneden traditie luistert, maar wat je hoort is naast eerbetoon ook avontuur en vernieuwing.

Meer tips!

Cuba Upside Down magazine

Speciaal voor deze festivaleditie introduceert Music Meeting het online Cuba Upside Down magazine, waar je als opmaat naar het festival meer over Cuba en bijzondere projecten met Cubaanse partners.

Festival in de natuur

Een festival midden in de natuur: dat is Music Meeting. Wil je je volledig omringen met de natuur terwijl je geniet van optredens? Op het ‘Mystic’ podium in botanische tuin ‘Hortus Nijmegen’ vinden optredens plaats van onder andere Adam Ben Ezra, Oleg Fateev & Simone Sou, Ana Carla Maza en Raquel Kurpershoek. Zie het blokkenschema voor het volledige Mystic programma.

Wil jij het Pinksterweekend ook in Cubaanse sferen vieren? Ga naar Music Meeting Festival op 4, 5 en 6 juni 2022 in Park Brakkenstein! Bekijk het volledige blokkenschema en bestel je tickets via www.musicmeeting.nl.

Dit vind je misschien ook leuk...