5x tips voor ‘Je Mag Me Alles Vragen’ in de Stevenskerk

Op zondag 19 november organiseert Nimma Talks een middag vol interessante sprekers die jongeren het hemd van het lijf kunnen vragen. Tijdens ‘Je Mag Me Alles Vragen’ in de Stevenskerk kunnen jongeren tussen in verschillende rondes met sprekers praten die een bijzonder levensverhaal, beroep of hobby hebben. Bij wie je moet aanschuiven? Hier zijn vijf tips van de programmamakers!

1. Jody & Mehmet

Jody en Mehmet zijn buddy's via Buddy to Buddy Nijmegen. Buddy to Buddy koppelt nieuwkomers die hun land van herkomst moesten verlaten aan Nijmegenaren, op basis van gelijkwaardigheid en gedeelde interesses. Met Jody & Mehmet kun je in gesprek gaan over hoe het is om als nieuwkomer in Nijmegen te komen, hoe het buddy to buddy project werkt, vriendschap, cultuurverschillen en nog veel meer!

2. Noor van Velthoven

Altijd al een medium willen spreken? Noor maakt contact met overleden dierbaren van mensen om ze nog een laatste boodschap te geven, om het goed af te sluiten en een beetje troost te geven. “Wat ik doe is niet zo eng als het lijkt. Iedereen kan het een beetje. Je mag me alles vragen over wat er gebeurt als je dood gaat of na de dood, of er kwade geesten bestaan, hoe een medium dat contact precies legt en hoe je zelf de liefde van een overleden dierbare kunt voelen."

3. Renée Mantel

Toen Renée 13 was, kreeg haar vader in 2012 de diagnose FTD, een vorm van dementie. In 2014 kon hij niet meer thuis wonen, hij transformeerde langzaam in een schim van wie hij ooit was. Toen ze 20 was overleed hij op 13 november 2019. Door het lange proces heeft ze twee keer door het rouwproces moeten gaan, als tiener en als jongvolwassene. Renée hoop dat ze anderen kan helpen en ze wil jongeren laten weten dat ze er niet alleen voor staan.

4. Ma’MaQueen

Ma'MaQueen is een inspirerende artiest en een onmiskenbaar talent. Ze is de trotse moeder van het Drag House of Holographic Hoes, modeontwerpster en veelzijdige kracht om rekening mee te houden. In 2023 werd Ma'MaQueen het gezicht van de draggemeenschap die opkwam tegen haat toen er protest ontstond over queens die kinderen voorlezen. Samen met dragdochter Xtra Xceptit organiseerde ze een tegenprotest, dat de nationale en internationale media haalde.

5. Martijn van den Brink

De 26 jarige Martijn wil graag met jullie in gesprek over mentale gezondheid, in de breedste zin. Waarom? Hij heeft in 2017 en 2019 psychoses gehad en heeft daarnaast de diagnoses ADHD en bipolaire stoornis. Hij zal alles vertellen over hoe het herstellen is, leven met medicatie, grenzen stellen en aangeven en hulp zoeken. Uiteraard is dit in een notendop, dus ga vooral in gesprek!

Op de website van Ieder Talent Telt vind je alle informatie rondom het evenement, zoals precieze locatie en navigatie, alle programmaonderdelen en een lijst van alle sprekers.

Dit vind je misschien ook leuk...