Zevenheuvelentrail bekroond vier Nederlandse kampioenen Trailrunning

Bij de Zevenheuvelentrail zijn vier Nederlandse kampioenen Trailrunning gekroond: Renee Cardinaals en Thijmen van der Loop op de lange trail (56 kilometer) en Laura Prins en Robert Ton op de korte trail (28 kilometer). Beide kampioenen op de langste afstand wisten met grote voorsprong te winnen. Robert Ton leverde tot in de laatste kilometers strijd om de eerste plaats. Laura Prins had precies 5 minuten voorsprong op haar naaste belager. Bij de Zevenheuvelentrail genoten ruim 3.100 deelnemers van de uitdagende trail-omgeving rondom Museum Park Orientalis. Morgen gaan meer dan 2.200 hikers op pad bij de Zevenheuvelenhike en 400 kinderen nemen dan deel aan de KION Kinderloop.

Ruime voorsprong bij NK lange trail

Thijmen van der Loop kwam met grote voorsprong in 4:05:19 uur als winnaar over de finish van het NK lange trail. De Groninger nam al vroeg in de wedstrijd een voorsprong en wist tijdens de 56 kilometer lange trail uiteindelijk 16 minuten weg te lopen bij zijn concurrenten. Zilveren medaille winnaar Jan Hendrik Oldenhave liep lange tijd achter de podiumplaatsen, maar kwam sterk op in de tweede helft van de race. Routinier Huub van Noorden pakte de derde podiumplaats.

De voorsprong van Renee Cardinaals bij de vrouwen was met bijna 43 minuten nog veel groter dan die van Van der Loop bij de mannen. Cardinaals kreeg vanaf de start gezelschap van Eline Cox. Tot halverwege kon Cox goed mee in het spoor van de Limburgse, maar uiteindelijk stapte zij uit de wedstrijd. Na 4:55:47 was Cardinaals als eerste terug aan de finish. Hiermee werd zij elfde in het totale veld. Evita Hoogeveen werd tweede en Sanne Glas derde.

Spannende strijd bij het NK korte trail

Bij de mannen op het NK korte trail over 28 kilometer wist Robert Ton pas in de laatste kilometers voorbij Thijs Schrama te gaan en in 1:44:25 uur naar zijn eerste Nederlandse titel te lopen. Schrama kwam nog wel als tweede over de finish. Ton Hettema pakte de bronzen medaille.

Laura Prins pakte haar eerste Nederlandse titel bij de vrouwen op de korte trail. De nummer twee, thuisloopster Maud ter Bogt, startte sneller dan de Hoogeveense, maar al ruim voor de helft kwam Prins aan de leiding. Na 2:15:25 was ze terug aan de finish in Museumpark Orientalis. De Nijmeegse Maud ter Bogt pakte het zilver en Sanne Vinks het brons.

Ruim 3.100 Zevenheuvelentrailers

Onder prima hardloopomstandigheden gingen ruim 3.100 Zevenheuvelentrailers de uitdaging van het zware parcours aan. Parcourscoördinatoren Hendrik Venema en Thomas Dunkerbeck zetten zes rondes uit over de vele heuvels en smalle paden in de bossen rondom Nijmegen. De lopers konden kiezen uit 7 kilometer, 14 kilometer, 21 kilometer, 28 kilometer, 42 kilometer en 56 kilometer. Morgen lopen hikers dezelfde routes over de vier kortste afstanden bij de Zevenheuvelenhike. Voor kinderen van de basisschool staat morgen de KION Kinderloop op het programma.

Nieuw evenement van Stichting Zevenheuvelenloop: Zevenheuvelen Wintertrail

Vandaag kondigde de Stichting Zevenheuvelenloop haar nieuwste evenement aan: de Zevenheuvelen Wintertrail op zaterdag 16 december. Een trailrun in de winterse sferen van het jaarlijkse 'Feest van Licht' in Museumpark Orientalis. Deelnemers kunnen kiezen uit 5, 10, 15 en 21 kilometer. Daarnaast is er een 24-uurs race die start op vrijdagavond 15 december. Voor de diverse afstanden worden drie rondes uitgezet op en rondom Museumpark Orientalis. In de bossen van Westermeerwijk komen de lopers veel uitdagende paden, beklimmingen en afdalingen tegen. Na de race kunnen deelnemers het Feest van Licht bezoeken en genieten van bijzondere verlichting, muziek, theater, winterse versnaperingen en meer winterse activiteiten. De Zevenheuvelen Wintertrail zet zich in voor 3FM Serious Request, dat dit jaar in actie komt voor Stichting ALS Nederland.

Inschrijven Zevenheuvelen Wintertrail

De inschrijving voor de Zevenheuvelen Wintertrail is geopend via www.zevenheuvelentrail.nl/wintertrail. Er is plaats voor maximaal 1.000 lopers, 250 per afstand (5, 10, 15 en 21 kilometer).