Wat is er te doen in Nijmegen - 8 t/m 14 januari 2024

We hebben vijf hele leuke activiteiten voor jullie op een rijtje gezet. Activiteiten voor jong en oud. Lees je gezellig mee? Hele fijne week gewenst!

1. Lezing: Bandung aan de Waal

Hoe is de aanwezigheid van Indische cultuur terug te zien in de stad Nijmegen? De banden met Indonesië, de voormalige Nederlandse kolonie, was vroeger zo groot dat er zelfs gesproken werd van ‘Bandung aan de Waal’ (Bandung is de hoofdstad van de provincie West-Java). Tijdens een lezing op woensdag 10 januari krijg je meer te horen over de bijzondere sporen van Nederlands-Indië in Nijmegen. De spreker is Humphrey de la Croix, voorzitter van de Stichting Platform Indische Organisaties Nijmegen en omstreken. 

Woensdag 11 januari om 20.00 tot 21.30 uur | Huis van de Nijmeegse Geschiedenis

2. Henry van Loon

"Het vaderschap is een dankbaar thema voor Henry van Loon en zijn rake typeringen" - De Volkskrant. "Jannie the Showdog bewijst andermaal dat Henry van Loon (40) een geweldige performer is." - Het Parool. "Bonte amusementsavond"  - Theaterkrant. Henderball. Is. Back. Terug naar jullie. Terug naar jou. 

Donderdag 11 januari 2024 om 20.00 tot 21.30 uur | Stadsschouwburg Nijmegen

 

3. Nights on Broadway

Met een nieuwe concerttour brengt Night Fever een eerbetoon aan de legendarische broers Gibb. Bereid je voor op een 2,5 uur durende show vol Bee Gees hits, een decor van led walls, een gastzangeres en een formatie van 8 topmuzikanten. Groots, indrukwekkend en alleen in de grootste zalen van ons land te zien. De vernieuwde Nights on Broadway show staat als een huis. 

Vrijdag 12 januari 2024 om 20.15 tot 22.55 uur | Concertgebouw De Vereeniging

4. Orkater | De Nieuwkomers

Een muzikaal portret over een man die erachter komt dat hij in vrijwel elk opzicht van zijn leven volstrekt inwisselbaar is. Een voorstelling over de vraag in hoeverre wij als mens vervangbaar zijn en de angst voor het antwoord op die vraag.

Zaterdag 13 januari 2024 om 20.30 uur | LUX Nijmegen

5. SMAAK x Lebowski - De rode wijn editie

Begin het nieuwe jaar goed met de editie van SMAAK X Lebowski op zondag 14 januari. Ben jij een groot liefhebber van rode wijn? Dan is dit de editie die je niet mag missen! Trommel je vrienden op voor een fijne nieuwjaarsborrel met de lekkerste rode wijnen! Dit alles op de muziek van João Verdana.Tijdens de rode wijn editie van SMAAK X Lebowski leer je over de verschillende rode wijnen. Maar niet alleen leren, je gaat natuurlijk ook proeven!

Zondag 14 januari 2024 om 15.00 tot 17.30 uur | Lebowski

Dit vind je misschien ook leuk...