Wat is er te doen in Nijmegen - 8 t/m 14 augustus 2022

Een nieuwe week op komst, dus ook nieuwe weektips! We hebben dit keer de leukste concerten, festivals, voorstellingen en workshops voor je uitgezocht. Wat zijn jouw plannen?

1. Nilton’s Zomeratelier in het Afrika Museum

Maak deze week kennis met de Braziliaanse beeldend kunstenaar Nilton Moreira da Silva! Kruip in de huid van een kunstenaar, laat je inspireren door de verhalen van Nilton en doe mee aan de creatieve workshops.

Nilton’s Zomeratelier in het Afrika Museum: dagelijks tot en met 4 september van 11.30 tot 16.00 uur. Kosten: 3 euro.

2. Dramafilm Mes freres et moi

In de dramafilm Mes freres et moi volg je het verhaal van de 14-jarige Nour. Hij woont in een volksbuurt in het zuiden van Frankrijk. Hij staat op het punt een zomer door te brengen vol plagerijen van zijn oudere broers, de zorg voor zijn zieke moeder en een taakstraf schilderwerk. Terwijl hij bezig is met schilderen in een schoolgebouw ontmoet hij Sarah, een operazangeres die daar een zomercursus geeft. Het blijkt een ontmoeting die hem helpt ontsnappen aan de oplopende spanningen thuis en uiteindelijk nieuwe horizonten voor hem zal openen.

Dramafilm Mes freres et moi: donderdag 11 augustus in LUX Nijmegen.

 

3. Muziekfestival Festiek Etiek

Festival Festiek Etiek presenteert de talenten en hun muziek van morgen! Drie dagen lang, 5 podia, 8 area’s, 100+ optredens. Van blues naar techno, naar jazz, naar Nederlandstalig, naar Indie. Door elkaar en naast elkaar bij Park Brakkestein.

Muziekfestival Festiek Etiek: van 12 augustus tot en met 14 augustus van 17.00 tot 20.00 uur bij Park Brakkestein. Tickets kosten 17,50 euro.

4. Podium aan de waal | Proces-Verbaal

Proces-Verbaal is een multidisciplinaire voorstelling vol woord en beeld die je oren laat klapperen en je waarneming aan het twijfelen brengt. Ook zijn er poëtische interactieve installaties aanwezig die een lach op je gezicht toveren. Een middag vol poëzie, maar dan anders!

Podium aan de waal | Proces-Verbaal: zondag 14 augustus van 14.00 tot 22.00 uur bij de Lindenberg. Entree is gratis.

 

5. Seasick Steve

Rock & roll vagebond Seasick Steve keert weer terug naar Nijmegen. Ditmaal geeft hij een show in het Openluchttheater de Goffert. ‘Seasick’ Steve Wold heeft alle decennia van de popmuziek doorkruist en gaandeweg heel wat bagage met zich mee gesleept. De rocker is sinds zijn ‘ontdekking’ bij Jools Holland uitermate productief gebleven, met maar liefst elf albums op zak. Live is Seasick Steve altijd een verademing om te zien: de anekdotes tovert hij uit de versleten werkpet, de meest wonderbaarlijke geluiden uit zijn zelfgemaakte snarenkasten.

Seasick Steve: dinsdag 9 augustus vanaf 20.30 uur bij Openluchttheater de Goffert. Koop je tickets hier.

Dit vind je misschien ook leuk...