Wat is er te doen in Nijmegen - 8 juli t/m 14 juli 2024

Nog een week tot Nijmegen wordt omgetoverd in de stad van de 4Daagse! Tot die tijd zijn er nog een hoop andere leuke activiteiten te beleven. Benieuwd welke? Lees vooral verder. 

1. Jenny Don't And The Spurs

Jenny Don’t And The Spurs komen uit Portland, Oregon. De leden hebben een verleden in punk- en garage-bands Pierced Arrows/formerly Dead Moon. The Wipers, P.R.O.B.L.E.M.S. maar zijn ondertussen alweer toe aan hun derde plaat als hardcore honky tonk-band. In 2023 speelden Jenny Don’t And The Spurs hun eerste optredens op het Europese festival- en clubcircuit. Dit jaar komen ze terug, met een nieuwe plaat onder de riem.

Dinsdag 9 juli 2024 om 22.00 uur | Merleyn

2. WTF

WTF trapt hun Vierdaagsefeesten af met een opvallende samenwerking. Samen met Let it Roll verzorgen ze een nacht vol met de dikste drum and bass. Met headliner Benny L en een handjevol afgezanten van het grootste drum and bass festival ter wereld, belooft het een stomend nachtje te worden.

Zondag 14 juli 2024 om 23.59 uur | Doornroosje Poppodium

 

3. Lezing ''Wij lopen toch de 4Daagse''

Het grote Wandelevenement in de bezettingstijd. De 4Daagse staat voor verbondenheid en doorzettingsvermogen, maar hoe ver zou jij gaan in tijden van bezetting en oorlog? Rense Havinga, historicus en conservator van het Vrijheidsmuseum, vertelt over de invloed die de Tweede Wereldoorlog had op dit bijzonder evenement.

Woensdag 10 juli 2024 om 19.30 uur tot 21.15 uur | Infocentrum WO2 Nijmegen

4. Ontmoet de dichter 'Tijl Nuyts'

Tijl Nuyts (Istanbul, 1993) is een Vlaamse dichter die, vaak observerend vanuit het openbaar vervoer, het verhevene combineert met het ogenschijnlijk ordinaire. Studentenblad Veto beschrijft de gedichten als verhalend maar ook erg complex; festivaltoiletten en zonnegodinnen kruisen elkaar rakelings. Ontmoet deze week de dichter in Boekhandel Roelants.

Zaterdag 13 juli 2024 om 16.00 uur tot 20.00 uur | Boekhandel Roelants

 

5. Nimma Sportzomer Racketsport Event

De Nimma Sportzomer is een bruisend sportevenement dat de hele stad Nijmegen in beweging brengt. Vijf stadsdelen, vijf evenementen en vijf sportcategorieën. Treed in de voetsporen van je favoriete atleet en bemachtig een gouden medaille, of ontdek de sport die bij jou past! Maak niet alleen kennis met padel en tennis, maar ook met badminton en tafeltennis. Probeer de verschillende sporten uit of word nog beter in een sport door mee te doen aan een clinic. Er zijn ook speciale rolstoel clinics, zodat iedereen volop kan meedoen met deze sportieve dag.

Woensdag 10 juli 2024 om 10.00 tot 17.00 uur | TPV Lindenholt

Dit vind je misschien ook leuk...