Wat is er te doen in Nijmegen - 7 t/m 13 februari 2022

Ook deze week is er weer van alles te doen in Nijmegen: kom meer te weten over de Hagia Sophia, train je lachspieren met Karin Bloemen, maak een betekenisvolle wandeling of laat de creatieveling in je los tijdens een workshop of cursus. Wat kies jij?

1. Workshop: verhaaltjes voor het slapen gaan

‘Wil je een verhaaltje vertellen?’ Dat is misschien wel de meest gestelde vraag van een kind voor het slapen gaan. Wat is er dan leuker dan een verhaal te kunnen vertellen dat helemaal bij hem of haar past?

Ga aan de slag met de Workshop: verhaaltjes voor het slapen op zondag 13 februari van 11.00 - 13.00 uur bij De Lindenberg.

2. Lezing | Keizers, kruisvaarders en sultans: de Hagia Sophia in Istanbul

Altijd al meer willen leren over de Hagia Sophia in Istanbul? Op dinsdag 8 februari bespreekt en illustreert kunsthistorica dr. Mariëtte Verhoeven vanuit het perspectief van transformatie en continuïteit hoe een aantal historische gebeurtenissen van invloed zijn geweest op de hedendaagse moskee.

De lezing vindt plaats op dinsdag 8 februari van 19.30 – 21:00 uur in het Elinor Ostromgebouw of via Zoom.

 

3. Theatervoorstelling ‘Waar waren we gebleven...’

In ‘Waar waren we gebleven...’ doen zangeres/cabaretière Karin Bloemen en pianist Cor Bakker net of er niets gebeurd is; het 'C-woord' zal niet genoemd worden, er komen ouderwets leuke conferences langs en natuurlijk worden, op het hoogste niveau, de mooiste liedjes gespeeld en gezongen!

‘Waar waren we gebleven…’: vrijdag 11 februari van 20.00 - 21.15 uur in de Stadsschouwburg Nijmegen.  

4. Cursus tekenen/schilderen 12-17 jaar

Wil je onderzoeken wat voor kunstenaar je bent? Een priegelaar op de vierkante centimeter of een uitbundige verfspatter? Dat kan allemaal in deze cursus waarin je ook je eigen talent ontdekt en verder ontwikkelt.

De cursus tekenen/schilderen start op maandag 7, dinsdag 8 en donderdag 10 februari en bestaat uit 15 lessen bij De Lindenberg.

 

5. Winter lichtjes wandeling

Kom deze wintermaanden in actie en wandel met je familie, vrienden of alleen een lichtjeswandeling. Wandel langs plekken die speciaal voor je zijn en sta stil bij wat jij belangrijk vindt! Maak het extra betekenisvol en loop mee om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker in het Radboudumc.

De wandeling is dagelijks t/m 28 februari 2022 op ieder gewenst moment van de dag te lopen.

Meer tips nodig?

Check hier onze andere tips voor deze week.

Dit vind je misschien ook leuk...