Wat is er te doen in Nijmegen - 6 t/m 12 mei 2024

In de week van 6 t/m 12 mei 2024 is er weer genoeg te doen in Nijmegen. Benieuwd naar onze tips? Lees dan snel verder!

1. De Dag van het Levenslied

Op zondag 12 mei (Moederdag) vindt in Nijmegen De Dag van het Levenslied plaats, hét gratis smartlappenfestival met een knipoog. Om 18.00 uur betreedt bijvoorbeeld Stef Ekkel het podium. Er is geen enkel ander festival in Nijmegen waar alle vormen van emoties worden aangemoedigd. Huilen, nuilen, lachen, proesten, proosten en meezingen, het mag allemaal!

12 mei 2024 om 14.00 uur tot 00.00 uur | Valkhofpark

 

2. Benno (8+) 

In de jeugdopera Benno worden kinderen uitgenodigd in de wondere wereld van de bodemdieren. Daar waar rust, plezier en troost te vinden is. Kijken naar bodemdieren kan een tegengif zijn voor een druk thuis, een drukke wereld en een druk hoofd.

Donderdag 9 mei 2024 om 16.00 uur tot 17.00 uur | Theater Het Badhuis

 

3. The Paper Kites

De Australische band The Paper Kites maakt dromerige indiefolk. De band bouwt gestaag aan wereldwijd succes en een steeds groter publiek. Na succesvolle albums en uitverkochte tournees over de hele wereld komt de band nu terug naar Nederland en zal in Nijmegen Concertgebouw De Vereeniging aandoen.

Woensdag 8 mei 2024 om 20.15 uur | Concertgebouw De Vereeniging

 

4. néomí

Acher artiestennaam néomí schuilt de Surinaams-Nederlandse zangeres Neomi Speelman. De jonge singer-songwriter schrijft authentieke folk pop liedjes met dromerige soundscapes en meerstemmige zang. néomí laat zich inspireren door de klassieke folk artiesten als Bob Dylan en de moderne varianten als Phoebe Bridgers.

Vrijdag 10 mei 2024 om 22.00 uur | Merleyn

 

5. Introdans

Om de lente én het leven te vieren presenteert Introdans SPRING: een programma dat zich concentreert rond het werk van Mauro Bigonzetti. De uitbundige dans neemt je feestelijk mee het voorjaar in! De creaties van de Italiaanse meesterchoreograaf worden gekenmerkt door een uitzonderlijke diversiteit, maar in SPRING wordt vooral de uitbundige en levenslustige kant van zijn oeuvre belicht. 

Zaterdag 11 mei 2024 om 20.00 uur tot 21.55 uur | Stadsschouwburg Nijmegen

 

Dit vind je misschien ook leuk...