Wat is er te doen in Nijmegen – 6 t/m 12 juni 2022

Proef de smaken van Sicilië. Leer alles over een van Nederlands eerste natuurbeschermers. Train je lachspieren en ga dansend het weekend in met je zelfgemaakte kleurrijke t-shirt! Er is genoeg te beleven in Nijmegen deze week, lees je mee?

1. Volkstuin Complex

Verheug je op een reeks hilarische toestanden en schrijnend menselijk ongemak. Want daar zorgen de beste komedie-acteurs van Nederland wel voor. Volkstuin Complex is een vrolijke komedie en een duister sprookje ineen, herkenbaar voor iedereen, met of zonder groene vingers.

De voorstelling Volkstuin Complex is te zien in de Stadsschouwburg Nijmegen op woensdag 8 en donderdag 9 juni om 20.00 uur.

2. Hortuscafé 'Volg de Natuur'

Donderdag 9 juni wordt een bijzondere dag voor de Hortus Nijmegen. Niet alleen opent Rector magnificus Han van Krieken van de Radboud Universiteit de nieuwe Victor Westhofflaan naar de tuinen. Ook staat het aansluitende Hortuscafé dit keer in het teken Westhoff, één van de eerste natuurbeschermers van Nederland.

Hortuscafé 'Volg de Natuur': donderdag 9 juni van 19.30 – 22.00 uur in de Hortus Nijmegen.  

 

3. Drift Festival 2022

We hebben wat in te halen! Deze lente verdrijven we samen de stilte van de Vasim tijdens het tiende Drift Festival in twintig jaar Drift. Het belooft een onvergetelijke wederopstanding te worden!

Drift Festival 2022: zaterdag 11 en zondag 12 juni op het NYMA terrein van 14.00 – 00.00 uur.

4. Sicilië proeverij

Alvast in de vakantiestemming komen? Trattoria La Dolce Vita neemt je mee naar het mooie eiland Sicilië! Tijdens deze proeverij worden 4 verschillende hapjes en 4 bijpassende halve glazen wijn geserveerd. Mooie bijkomstigheid: je hoeft er niet lang voor in de rij te staan op Schiphol.

De proeverij vindt plaats op zaterdag 11 juni van 12.00 – 17.00 uur bij Trattoria La Dolce Vita.

 

5. Workshop: tie & dye, verf een flower power hippie shirt

Je kent ze vast wel, die kleurige Flower Power Hippie T-shirts. In deze workshop leer je zelf zo’n zonnig shirt te maken. Experimenteer met diverse kleuren verfbaden en afbindtechnieken en je krijgt de mooiste effecten en patronen.

De Workshop: tie & dye: zondag 12 juni van 13.00 – 16.00 uur bij De Lindenberg.

Dit vind je misschien ook leuk...