Wat is er te doen in Nijmegen - 6 t/m 12 december 2021

Bezoek een expositie over de Gelderse geschiedenis, een poppenvoorstelling in teken van de Advent of geniet van een Italiaanse proeverij. Lees verder voor onze tips van deze week!  

1. Proeverij La Dolce Vita 

Geniet in december van heerlijke wijnen en lekkere Italiaanse hapjes tijdens de Italiaanse proeverij van Trattoria La Dolce Vita. Praat bij met je vrienden, familie en collega’s onder het genot van deze Italiaanse versnaperingen.

De proeverij vindt plaats op zaterdag en zondag t/m 19 december vanaf 12:00 uur bij restaurant Trattoria La Dolce Vita.

 

2. Expositie 'Te Loer!'

Breng een bezoekje aan de nieuwe expositie Te Loer! in Kunstkamer Kraai, de KUNSTdierenwinkel. Dominique exposeert hier met schilderijen, objecten en sculpturen waarin vaak intieme taferelen te zien zijn in zowel alledaagse, als ongebruikelijke situaties.

De expositie vindt plaats t/m 29 januari in Kunstkamer Kraai

 

3. Poppenvoorstelling 

Verhalenverteller en poppenspeler Femke Klein treedt op met een nieuwe Adventsvoorstelling. De voorstelling bestaat uit vier korte verhalen, passen bij de vier weken van de Advent. Het is een sfeervolle combinatie van korte verhalen, een Maria-handpop, mooi tafelspel en eenvoudige liedjes.

De voorstelling vindt plaats op 11, 12, 18 en 19 december om 10:00, 11:00, 13:00 en 14:00 uur in Huiskamertheater ‘Het Groene Woud’.

 

4. True Nature Hike 

Wil jij er even tussenuit en hou je van wandelen? Ga mee op de True Nature Hike! Loop een tocht van ongeveer 15 tot 20 kilometer in de omgeving Nijmegen. Misschien dat je wel met nieuwe energie en inzichten weer thuis komt.

De wandeling vindt plaats op 12 december. 

 

5. Expositie 'De Kunst van het Verdedigen'

Leer meer over de Gelderse geschiedenis tijdens expositie De Kunst van het Verdedigen van De Bastei. Tijdens de expositie reis je terug naar de 16e eeuw en verken je de bastei zoals deze 500 jaar geleden bedoeld was. Ontdek de kunst van het verdedigen op één van de archeologische hotspots van Nederland.

De expositie vindt plaats t/m 8 april 2022 in De Bastei

Meer tips nodig? 

Check hier onze andere tips voor deze week. 

Dit vind je misschien ook leuk: