Wat is er te doen in Nijmegen - 4 t/m 10 maart 2024

Muziekliefhebber, boekenfan of zin om eens lekker te lachen? We hebben voor deze week weer vijf toffe activiteiten uitgezocht! Waar ga jij naartoe?

1. Stimagt, Die Donker

Toon is componist en wil mooie dingen maken, grote dingen: hij wil vliegen naar de zon. Een altijd aanwezige, duistere gast, trekt hem steeds weer op de bank en maakt zijn inspiratie vleugellam: ‘Niks nie komen niks’. Toon wil zich definitief aan die wurggreep onttrekken. Waar zal dit eindigen? In ‘Niets, Nooit en Nergens’ of in ‘Alles, Altijd en Overal’? In gevecht met Die Donker komt Toon er langzaam achter dat deze Duistere Meester van de Melancholie ook een ‘Blue Note’ voor zijn muziek meebrengt. Díe wil Toon wel. Maar niet die gast. Hoe moet hij dit gaan doen?

Woensdag 6 maart 2024 om 20.00 uur tot 21.30 uur | De Lindenberg

2. Voorlezen 2+ in Bibliotheek Hatert

Voorlezers lezen elke eerste woensdag van de maand om 15.30 uur een half uurtje voor in de prachtige vernieuwde bieb in Hatert. Laat je verrassen door vrolijke, spannende en grappige verhalen en illustraties. Een fijn en gezellig uurtje op de woensdagmiddag! De toegang is gratis. Meld je vooraf aan, zodat je zeker bent van een plekje.

Woensdag 6 maart 2024 om 15.30 uur tot 16.00 uur | Bibliotheek Hatert

 

3. Concert Aziza Brahim

Aziza Brahim verzoent tradities van desert blues uit de Sahara met ritmes en melodieën van de hedendaagse westerse wereld, bestaande uit kleine stukjes Arabisch, Andalusisch, desert blues en latin. Haar vijfde album ‘Sahari’, uitgebracht door Glitterbeat is muzikaal een mix van het het Zuiden en het Noorden. Voor de productie van het album werkte ze samen met Amparo Sánchez, bekend van de band Amparanoia, die haar geluid weet te verbreden met o.a. keyboards. Het zijn vooral de elektrische gitaar en de bluesy stem van Aziza die dit fraaie album kleuren.

Donderdag 7 maart 2024 om 21.00 uur | Doornroosje Poppodium

4. Cabaretvoorstelling Roué Verveer

Roué Verveer staat bekend om zijn enthousiaste speelstijl, energieke uitstraling en briljante improvisaties. Deze show bevat zoals altijd een stortvloed aan zelfreflectie, hilariteit en zelfspot. Uiteindelijk wordt het dus een fantastische avond.. of eigenlijk een avondje Gewoon Roué! Koop hier je tickets. 

Vrijdag 8 maart 2024 om 20.00 uur tot 21.30 uur | Stadsschouwburg Nijmegen

 

5. Rapunzel de Musical (4+)

Na het succes van Belle en het Beest en Assepoester de Musical, beide winnaars van de Musical Award Beste Familiemusical, komt nu Rapunzel de Musical naar het theater. Een glansrijke familiemusical die een ware beleving is voor jong, maar ook voor oud! Kom verkleed naar het theater en meld je aan voor de sprookjesverkleedwedstrijd. De mooiste creatie wordt beloond met een sprookjesachtige prijs. Daarnaast kun je na de voorstelling alle acteurs in het echt ontmoeten, tijdens een uitgebreide meet & greet in de foyer van het theater.

Zondag 10 maart 2024 om 13.30 uur tot 14.45 uur | Stadsschouwburg Nijmegen

Dit vind je misschien ook leuk...