Wat is er te doen in Nijmegen - 30 oktober t/m 5 november 2023

Het begint al een stuk kouder te worden in Nederland, maar ook wanneer het kouder wordt heeft Nijmegen genoeg voor jou op de planning staan! Wat dacht je bijvoorbeeld van een jazzconcert, een bierproeverij of een kunstexpositie? Lees snel verder en ontdek!

1. Prinses Christina Jazz Concours 2023 - Halve Finale

Het Prinses Christina Concours organiseert het tweejaarlijkse Jazz Concours. Het doel is om jonge jazzmuzikanten in Nederland te stimuleren en een podium te bieden, rekeninghoudend met hun talent en ambities. De wedstrijd staat open voor jonge jazzmuzikanten in de leeftijd van 12 t/m 21 jaar en is het enige landelijke jazzconcours voor deze leeftijdsgroep.

Woensdag 1 november 2023 om 20.00 tot 22.00 uur | Brebl

2. Expositie De Longlist

Vanaf donderdag 28 september is de groepstentoonstelling De Longlist te zien: de allereerste expositie in de nieuwe projectruimte van Expo Bart op het NYMA-terrein. Aan deze expositie nemen 12 kunstenaars deel waar ze in de toekomst mee gaan samenwerken en die je alvast een voorproefje geven van hun werk.

28 oktober t/m 5 november om 12.00 tot 17.00 uur | Expo Bart

 

3. Binnenste Buiten, Theatersport

Binnenste Buiten theatersport presenteert een improvisatie tombola. Het publiek bepaalt via het lot zowel de vorm van de scène als wie deze gaat spelen. En uiteraard wordt van het publiek input gevraagd voor de inhoud van de scène. 

Donderdag 2 november 2023 om 20.15 tot 22.30 uur | De Lindenberg

4. Bierproeverij in de Stevenskerk

In de kelder van de Nijmeegse Stevenskerk rijpen ze bieren, maar het doet ook dienst als bijzonder en sfeervol proeflokaal voor proeverijen. In dit proeflokaal staat op 4 november een heerlijke bierproeverij van 5 bijzondere speciaalbieren op je te wachten, in combinatie met diverse gedistilleerde (sterke) dranken.

Zaterdag 4 november 2023 om 17.30 tot 20.00 uur | Sint Stevenskerk

 

5. Sjostakovitsj Negende Symfonie

Pascal Rophé, voor het eerst te gast bij Phion, leidt het orkest in de Negende Symfonie van Sjostakovitsj. Geschreven, vlak na de Tweede Wereldoorlog, is het een humoristische maar ook ironische kijk op de oorlogsjaren en tegenwoordig de meest gespeelde symfonie van de Russische meester.

Zondag 5 november 2023 om 14.15 tot 15.55 uur | Concertgebouw De Vereeniging

Dit vind je misschien ook leuk...