Wat is er te doen in Nijmegen - 29 november t/m 5 december 2021

Het heerlijk avondje is gekomen… Natuurlijk is dit dé week van Sinterklaas. Maar wat zijn je plannen voor de rest van de week? Wij hebben onze weektips voor jou op een rijtje gezet! 

1. Workshop Bosbaden

Laat je onderdompelen in de natuur rondom Museum Het Valkhof tijdens de workshop bosbaden! Je opent je zintuigen en verbind jezelf met het leven van een boom. Schrijver en natuur-inspirator Beitske Bouwman neemt je mee op een bijzondere tocht langs de bomen rondom het museum. Door deze ervaring word je zelf onderdeel van de tentoonstelling, in plaats van een toescouwer. 

De workshop vindt plaats op 2 december om 11:15 uur. Aanmelden voor de workshop kan via: publiekszaken@museumhetvalkhof.nl

2. Radboud Reflects – Martha en Maria: De kunst van aandacht

Wat willen we van het leven? En waar besteden we onze tijd en aandacht aan? In het Bijbelverhaal van Martha en Maria waren dit ook centrale vragen. Wat kunnen wij van hun leren? Tijdens Radboud Reflects – Martha en Maria: De kunst van aandacht reflecteren theoloog Annemarieke van der Woude en socioloog Katia Begall op de betekenis van dit eeuwenoude verhaal.

De lezing vindt plaats op 29 november om 20:00 uur in LUX Nijmegen.

 

3. Wijnspijs wandeling 

Wandel jij mee op 5 december langs de leukste restaurants van de stad tijdens de Wijnspijs wandeling? Bij zes hippe restaurants in Nijmegen kun je de meest fantastische wijn-spijs combinaties gaan proeven. De enthousiaste restaurateurs maken met veel liefde een ‘signature dish’ voor je klaar met een bijpassend glas wijn. Dat wordt smullen!

De wandeling vindt plaats op 5 december.

4. Expositie 'Play Pause Forward'

Met expositie Play Pause Forward sluit Expo Bart 2021 af op het Honigcomplex. Na acht jaar verlaten zij de voormalige Bouillonblokjes- en Brintaruimte. Bezoek het laatste kunstprogramma waar het licht gedempt wordt om videokunst te tonen. Play Pause Forward is een driedelige expo, verspreid over zes weekenden.

 

 

5. Bekijk 'Dragon Girl' in LUX Nijmegen 

In het kleine stadje Kjedly in Noorwegen maakt iedereen zich klaar voor de kerst, behalve de 11-jarige Sara die zich als een onzichtbare ninja gedraagt. Ze verstopt zich voor de politie en dringt leegstaande huizen binnen op zoek naar voedsel en warmte. Alles staat op zijn kop als een vlammende draak neerstort op het huis waar ze Kerstmis gaat vieren… Hoe zal de film Dragon Girl aflopen?

De film draait op 1 december in LUX Nijmegen om 14:45 uur.

 

Meer tips nodig? 

Check hier onze andere tips voor deze week. 

Dit vind je misschien ook leuk: