Wat is er te doen in Nijmegen - 27 september t/m 3 oktober 2021

De herfst is officieel begonnen! Weet jij al wat je gaat doen in de allereerste herfstweek van het jaar? Wij hebben in ieder geval de leukste uittips voor jou op een rijtje gezet!

1. Het Erfgoedfestival 2021 

Op zondag 3 oktober vindt de opening van het Gelderse Erfgoedfestival plaats. Hét podium voor jong en ervaren talent! Tien kunstenaars zijn geïnspireerd door tien Gelderse erfgoedlocaties en laten voor het eerst de eindresultaten zien van hun residenties in het teken van ‘Aan het werk’. De opening kun je gratis bijwonen mét een ticket!

Het Erfgoedfestival vindt plaats op 3 oktober in Concertgebouw De Vereeniging vanaf 12:00 uur. Tickets bestel je via deze link.

2. Proeflessenweek van de Lindenberg

Altijd al een instrument willen leren bespelen? Grijp nu je kans! Tijdens deze piano- of keyboardles voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar leer je eerst twee handen tegelijk gebruiken en ritmisch te spelen, waar noten lezen ook bij hoort. Vervolgens ga je ook akkoorden leren die handig zijn bij het spelen van popnummers. De pianodocent gaat graag met jou aan je favoriete nummers werken!

De datum van de keyboardles is in overleg. Er zijn verschillende locaties waar je de lessen kunt volgen, onder andere in De Lindenberg. Meer informatie vind je via deze link.

 

3. Tentoonstelling ‘Rettet den Wald! Save the forest! Red het bos!’ 

Bezoek een tentoonstelling in het teken van een van de eerste eco-kunstenaars, Joseph Beuys. Met de tentoonstelling ‘Rettet den Wald! Save the Forest! Red het bos!’ viert Museum Het Valkhof de 100ste geboortedag van Joseph Beuys. In 1971 riep de Duitse kunstenaar ‘Rettet den Wald’ om een stokje te steken voor het kappen van een deel van het Düsseldorfse Grafenberger-bos. De tentoonstelling laat zien hoe hedendaagse kunstenaars zich inzetten voor de bedreigde natuur.

De tentoonstelling is te bezoeken in Museum Het Valkhof t/m 5 december 2021 van 11.00 tot 17.00 uur. Op maandag gesloten.

4. Lezing en debat Duurzaamheidscafé #3

Wil je meer leren over de stand van zaken en knelpunten rondom een circulaire economie? Bezoek de derde editie van het Duurzaamheidscafé, een lezing en debat over de transitie van circulair denken, naar circulair doen. Er komen vier sprekers aan het woord die mooie voorbeelden geven over hoe het óók kan en theatergroep Piepschuim is van de partij voor toepasselijke muzikale intermezzo’s!

Het Duurzaamheidscafé vindt plaats in LUX Nijmegen op 28 september om 20.00 uur. Tickets bestel je via deze link. De lezing is ook te volgen via de livestream.

 

5. Voorstelling van de Theatertroep 

Zin in een avond vol verassingen? Bezoek de voorstelling van de Theatertroep! Zeven gevierde schrijvers hebben de opdracht gekregen van de Theatertroep om een toneelstuk te schrijven van tussen de tien en twintig minuten met een aantal restricties. Het eenakter mag geen monoloog zijn en moet minstens twee personages bevatten, zonder maximum. Ben jij ook benieuwd naar het resultaat?

De voorstelling vindt plaats op 2 oktober in LUX Nijmegen om 20.00 uur. Tickets zijn te bestellen via deze link.

Meer tips nodig? 

Check hier onze andere tips voor deze week. 

Dit vind je misschien ook leuk: