Wat is er te doen in Nijmegen – 27 juni t/m 3 juli 2022

Dansen op de hits van de 70s, 80s, 90s muziek, headbangend het weekend starten, nieuwe inwoners van Nijmegen beter begrijpen of de geschiedenis ontdekken. Het kan allemaal deze week! We hebben weer vijf tips voor je op een rijtje gezet!

1. Tentoonstelling | De ontdekking van Herwen-Hemeling

Op maandag 20 juni werd bekend dat er een compleet en relatief ongeschonden Romeins heiligdom is ontdekt in Herwen-Hemeling, vlakbij Nijmegen. Bij museum Het Valkhof kun je de topstukken uit de vindplaats zien in de tentoonstelling De ontdekking van Herwen-Hemeling.

Tentoonstelling | De ontdekking van Herwen-Hemeling: dagelijks t/m 30 september te bezoeken bij museum Het Valkhof.

2. Interactieve workshops voor ouders en baby’s

Heb jij een kind tussen de 0 en 1 jaar? En wil jij weten wat er in zijn/haar hoofdje omgaat? Het Baby & Child Research Center organiseert interactieve workshops voor ouders en baby’s om antwoord te vinden op deze vraag. Wees er snel bij want vol is vol!

Interactieve workshops voor ouders en baby’s: woensdag 29 juni van  09.45 - 16.45 uur in het Maria Montessorigebouw van de Radboud Universiteit.

 

3. Afscheidsschow​ X Raiders

Oh noooo!! X Raiders stopt ermee! Voorlopig althans…daarom geeft de band nog een afscheidsschow in hun thuishonk Merleyn om het dak er voor de laatste keer af te blazen. Be there or be square!

Het afscheidsconcert van X Raiders is op zaterdag 2 juli om 22.00 uur in Merleyn.

4. Future Citizens

Woensdag 29 juni is de eerste van een reeks voorstellingen Future Citizens: een theaterproject geïnspireerd op het Afrikaanse gezegde ‘de mensen die je ontmoet in een land bepalen jouw toekomst’. Dit is de nieuwe productie van New Dutch Connections (NDC) om de carrièrekansen voor nieuwkomers te vergroten en het lokale netwerk om hen heen te inspireren bij hun inburgering.

Future Citizens: woensdag 29 juni om 20.00 uur bij het LUX.

 

5. Thiemeloods Danscafé | Vintage Vinyl

Thiemeloods Danscafé organiseert samen met Vintage Vinyl de laatste avond die ondergedompeld zal worden in 70s, 80s en 90s muziek.

Thiemeloods Danscafé | Vintage Vinyl: vrijdag 1 en zaterdag 2 juli van 20.00 – 01.00 uur bij de Thiemeloods.

Dit vind je misschien ook leuk...