Wat is er te doen in Nijmegen - 26 september t/m 2 oktober 2022

Er zijn weer veel verschillende agenda-activiteiten te doen in de week van 26 september! Lees je mee?

1. E-Chopper Tour door Historisch Nijmegen

Ontdek de highlight van Nijmegen op onze E-Choppers. Het rijden op deze grote elektrische scooters is zeer comfortabel en eenvoudig door z`n brede banden en hoge stuur (16+ jaar). Meer lezen? Klik dan hier.

E-Chopper Tour door Historisch Nijmegen: dagelijks van 10:30 tot 18:00 uur. Nijmegen Outdoor, De Lange Baan 15 Nijmegen.

 

2. Free Future College 2022

Vanwege het grote succes van Free Future College in 2020 en het nog grotere belang van het thema vrijheid versus onvrijheid, vindt dit jaar van 26 tot en met 29 september de tweede editie van dit programma plaats. Ook dit keer krijgen middelbare scholieren vier dagen lang een gevarieerd programma aangeboden in de Lindenberg. Nieuw deze editie is het actuele en aantrekkelijke, gratis toegankelijke avondprogramma met o.a. Özcan Akyol en Splinter Chabot. Meer lezen? Klik dan hier.

Free Future College 2022: 26 tot en met 29 september 2022 vanaf 20:00 uur. De Lindenberg, Ridderstraat 23 Nijmegen.

 

3. It’s not a concert, it’s a trip

Onder het motto It’s not a concert, it’s a trip! neemt de Utrechtse klarinettist en componist Steven Kamperman je mee op een muzikale en visuele tocht door een verbeelde stad. Op zijn nieuwe album City Maps vormen de composities een stadsplattegrond, met titels als ‘Grand Boulevard’, ‘Subway’ en ‘The Bridge’. 

It’s not a concert, it’s a trip: donderdag 29 september 2022 van 20:30 tot 22:30 uur. Thiemeloods, Leemptstraat 34 Nijmegen.

 

 

4. GrondFest 2022, Democratie, laat je horen!

Op 30 september en 1 oktober staat Nijmegen twee dagen lang in het teken van de democratie met het festival GrondFest. Je kunt deelnemen aan lezingen, debatten, activiteiten en workshops. Voor iedereen die werkt met en voor de democratie, maar juist ook voor wie dat (nog) niet doet. Voor jong en oud, van links tot rechts, met verschillende meningen en achtergronden en vanuit alle hoeken van onze samenleving. GrondFest geeft ruimte aan een open debat over onze democratie en samenleving. We verwelkomen diverse meningen, waar nodig een scherp debat en staan open voor kritiek. Iedereen is welkom en mag meedoen, want ieders stem doet ertoe in een democratie. 

GrondFest 2022, Democratie, laat je horen! Vrijdag 30 september 2022 van 13:00 tot 21:30 uur. De Lindenberg, Ridderstraat 23 Nijmegen.

 

5. Vegan Food Tour

Bij de Vegan Food Tour ga je met ervaren gidsen op pad om de plantaardige parels in het centrum van Nijmegen te ontdekken. Of je nou vleeseter, vegetariër of doorgewinterde veganist bent, de enige voorwaarde is dat je van lekker eten houdt! Wij laten zien dat er in Nijmegen een hoop restaurants, cafés en winkels zijn waar je terecht kan als je voor plantaardig wilt gaan. 

Vegan Food Tour: zaterdag 1 oktober 2022 van 13:45 tot 16:30 uur. Spoorwegmonument, Hoogstraat 3 3 Nijmegen.

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...