Free Future College 2022

Vanwege het grote succes van Free Future College in 2020 en het nog grotere belang van het thema vrijheid versus onvrijheid, vindt dit jaar van 26 tot en met 29 september de tweede editie van dit programma plaats. Ook dit keer krijgen middelbare scholieren vier dagen lang een gevarieerd programma aangeboden in de Lindenberg. Nieuw deze editie is het actuele en aantrekkelijke, gratis toegankelijke avondprogramma met o.a. Özcan Akyol en Splinter Chabot.

Tijdens de Free Future Collegeweek wordt programma geboden aan de hand van acht thema’s: diversiteit, migratie, mensenrechten, acceptatie, vrijheid van meningsuiting, veiligheid, seksuele vrijheid en economische vrijheid. Daarbij wordt continu vrijheid ten opzichte van onvrijheid geplaatst. Zo wordt de onvrijheid van de Tweede Wereldoorlog vertaald naar de huidige tijd, de tijd waarin Oekraïne in oorlog is en mensen uit Syrië en Rusland vluchten. Zonder te veroordelen, maar met als doel te begrijpen en te leren; door terug te grijpen op voorbeelden uit het verleden, te bezien waar we nu zijn en hoe dat voelt en te bespreken wat we willen en waar we van dromen of waar we bang van worden.

Divers programma

Overdag doen de middelbare scholieren die deelnemen aan het Free Future College dit aan de hand van allerlei leuke en inspirerende workshops en het maken van de Titus Brandsma Courant. ’s Avonds gaat Free Future verder met een uitdagend programma in de Lindenbergzaal, waarbij iedere avond een andere spreker en een ander onderwerp centraal staan. Maandag 26 september trappen Özcan Akyol en Joris Gerritsen af door actuele vragen te stellen over de ‘Pers als 4e macht’.

Dinsdag 27 september nemen Lale Gül en Ronit Palache het stokje van hen over met als thema ‘Van God Los’. Woensdag 28 september is het de beurt aan Splinter Chabot die onder de noemer ‘De (on)vrijheden van ons regenboogland’ een talkshow presenteert met het thema LHBTI+ en vrijheid en daarbij diverse gasten ontvangt met ieder een verhaal over vrijheid. De Free Future week wordt donderdag 29 september afgesloten met een Vrijheidscollege van Evgeniy Levchenko die tijdens dit college spreekt over de oorlog in zijn geboorteland Oekraïne.

Tickets

Het avondprogramma in De Lindenbergzaal start elke avond om 20.00 uur en zal ongeveer een uur duren. Gratis tickets zijn te bestellen via www.freefuturecollege.com. Een uur voor aanvang is iedereen al van harte welkom in de foyer van De Lindenberg waar diverse leuke activiteiten worden georganiseerd. Zo kun je een make-over ondergaan bij Miss Valentina, luisteren naar prachtige spoken word teksten van middelbare scholieren in de Vrijheidstelefooncentrale, op de foto in de Free Future Photobooth, karaoken in de karaoke ballenbakcaravan en nog veel meer.