Wat is er te doen in Nijmegen - 26 juli t/m 1 augustus 2021

Van beachvolleybal tot Godin van de Flora en van speciaalbiertjes tot Nijmeegse archeologie, we hebben weer 5 toffe activiteiten uitgezocht voor op je to do-lijst deze week! Dat wordt vakantie in eigen stad!

1. Otis x Brebl

De Vierdaagsefeesten mogen dan wel afgelopen zijn, Otis x Brebl, het indoor-festival als alternatief voor Otis Park 2021, vindt gewoon de gehele maand juli plaats! Samen lekker muziek maken. Er wordt gezorgd voor een backline en een startband en daarna is het de beurt aan jou. Je bent dus welkom om te spelen, te genieten of gewoon weer eens een ouderwets speciaal biertje van de tap te drinken.

Dinsdagavond 27 juli vanaf 21.00 tot 00.00 uur live jazz, funk en soul aan de Waalbanddijk 14 ef. Toegang is gratis.

2. Tentoonstelling ‘Godin van de Flora’-wandelroute in Huygensgebouw

Bij de ingang van het Huygensgebouw is een opstelling te vinden in enkele vitrinekasten, vanaf 26 juli tot eind september. Er is een speciale leporello gemaakt voor en over de wandelroute de 'Godin van de Flora', die zoals bekend voor een deel door Nijmegen-Oost voert.

Vanaf 26 juli tot eind september aan de Heyendaalseweg 135

 

3. Mout Bierfestival

Mout Bierfestival gaat dit jaar toch door met de nodige aanpassingen. Het populaire bierfestival vindt aankomend weekend plaats in het Julianapark Nijmegen. Tijdens Mout zijn ruim 200 speciaalbieren te proeven van ongeveer 20 internationale, nationale en lokale brouwerijen, waaronder Flugge (Duitsland), Laugar Brewery (Spanje), Vandestreek (Utrecht) en Oersoep (Nijmegen). 

29 t/m 1 augustus in het Julianapark Nijmegen. Tickets zijn hier verkrijgbaar.

 

4. Zomertour Beachvolleybal toernooi

Geen reden tot verveling deze zomer want kinder- en jongerenwerkers trekken de wijk in met allemaal toffe sport, spel en ontmoetingsactiviteiten. Samen met de buurtsportcoaches van de gemeente Nijmegen, de crew van On the Block van de Lindenberg, de mensen van On the Move zorgen ze voor een vakantievibe in eigen wijk. Er is voor elke leeftijd wat te doen: van 4 tot 18 jaar: van knustelen en waterspelen voor de jongsten tot rapworkshops en lasergamen tot en met 27 augustus.

28 juli Beachvolleybal bij Lentse Plas vanaf 19.00 uur

 

5. Expositie over archeologie in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis

In het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis is vanaf 14 juli een expositie te zien over archeologie in Nijmegen. Ontdek hoe de archeoloog te werk gaat en volg het spannende verhaal van de opgraving van een dame in een loden grafkist. Kinderen kunnen in de voetsporen van de Nijmeegse archeoloog stappen door zelf op te graven!

De expositie is tot en met 29 augustus te bekijken. Meer informatie vind je hier.

Dit vind je misschien ook leuk: