Wat is er te doen in Nijmegen - 26 oktober t/m 1 november

Moeite met leuke dingen om te doen verzinnen die nog wél mogen? We helpen je op weg. Wat dacht je van een legaal verjaardagsfeestje, kunst kijken of een avondje 'Dutch gin' proeven?

1. Lux is jarig!

Filmhuis Lux wordt twintig en trakteert! Zaterdagavond is er een speciaal programma met actrice Nazmiye Oral, journalist Sinan Can en filmmaker Martin Koolhoven. Zij gaan met elkaar in gesprek over religie, intolerantie, Disney, troost, manipulatie en surrogaatbeleving. Daarbij delen ze ook hun favoriete fragmenten en live optredens. Via een livestream kun je avond thuis vanaf de bank gratis volgen, wel even aanmelden vooraf.

De livestream 20 jaar LUX is zaterdag 31 oktober online te volgen.

 

 

2. Klassiek met een twist: Een Schilderijententoonstelling

Woensdag kun je in de Stadsschouwburg een interessant experiment ondergaan: hoe verandert je beleving van muziek als je ondertussen kunst bekijkt? En welk effect heeft een kunstwerk op je luisterervaring? Museumdirecteur Sietske van Zanten van het LAM het zintuigelijk avontuur met je aan, terwijl strijkorkest Ciconia Consort klassieke stukken speelt.

Een Schilderijententoonstelling door Ciconia Consort is op woensdag 28 oktober te horen (en zien) in de Stadsschouwburg.

 

3. Jeneverproeverij van Schavuit en Co

Jenever – ook wel Dutch gin – is weer superhip. Wie benieuwd is naar deze typisch Nederlandse sterke drank kan vrijdag meedoen met de proeverij van Schavuit en Co. Daarbij krijg je 6 jenevers om te proberen, terwijl expert Quintin Klooster je (online) alles vertelt over wat je precies proeft.

Vrijdag 30 oktober is de jeneverproeverij, meld je vooraf even aan.

 

4. Buitenspelen voor volwassenen

Deed je vroeger ook niets liever dan de hele dag rondrennen op straat, spelend met de buurtkinderen? De Speeltuin wil dat gevoel terugbrengen: “het pure gevoel van plezier, totale ontspanning en geen gedachten aan iets anders dan het spelen”. Zaterdag 31 oktober kun je meedoen, dan gaan ze op zoek naar de schatkist..

De Speeltuin is op zaterdag 31 oktober, meld je vooraf even aan via Instagram.

 

 

5. Sieraden kijken bij de Marzee Internationale Eindexamententoonstelling

Als Nijmegenaar ben je misschien nog nooit bij Galerie Marzee geweest, maar deze galerie is over de hele wereld bekend onder makers, liefhebbers en verzamelaars van hedendaagse sieraden. Best iets om trots op te zijn! Marzee is zelfs de grootste galerie voor moderne kunstsieraden wereldwijd. Het jaarlijkse hoogtepunt start deze week: de Internationale Eindexamententoonstelling met werken van afgestudeerden van kunstacademies.

De tentoonstelling is t/m 6 januari 2021 te zien bij Galerie Marzee, geopend op dinsdag t/m zaterdag.
 

Dit vind je misschien ook leuk: