Wat is er te doen in Nijmegen – 25 april t/m 1 mei 2022

Het mooie weer houdt nog even aan. Dat is goed nieuws voor Koningsdag, dat eindelijk weer met z’n allen gevierd kan worden. Benieuwd wat er deze week zoal te doen is in Nijmegen? Lees dan verder.

1. Oranjepop

Het gaat dan toch echt gebeuren. Laten we samen het beste festivalseizoen in jaren aftrappen. Op Koningsdag vult het Hunnerpark zich met blije gezichten, beste en nieuwe vrienden én een waanzinnige line-up.

Oranjepop: woensdag 27 april in het Hunnerpark van 13.00 - 23.00 uur.

2. Nicole Beutler Projects

Charlotte Van den Broeck en Arnon Grunberg waren het er snel over eens: dansen is het meest gênante dat er bestaat. Reden genoeg om uit hun comfortzone te stappen en een dansvoorstelling te maken. Choreograaf Nicole Beutler neemt ze in Microcosm mee op een ontdekkingsreis door het lichaam.

Bekijk de voorstelling op vrijdag 29 april in LUX Nijmegen om 20.00 uur.

 

3. Reclaim the Seeds-zadenruilfeest

Op zaterdag 30 april verwelkomt Ecodorp Zuiderveld in Nijmegen Noord tuinliefhebbers uit de omstreken voor een zadenruilfeest met kraampjes, workshops en live muziek. Het evenement Reclaim the Seeds wordt sinds 2012 op verschillende plaatsen in Nederland georganiseerd en heeft als doel om uitwisseling van zeldzame rassen groenten en fruit te stimuleren. Daarmee draagt Reclaim the Seeds bij aan meer biodiversiteit in tuinen en een duurzaam voedselsysteem.

Reclaim the Seeds-zadenruilfeest: zaterdag 30 april van 12.00 – 20.00 uur bij Ecodorp Zuiderveld.

4. Lezing: De Hezelstraat in verhalen

De Lange Hezelstraat, die eindigt bij de Nieuwe Hezelpoort, staat bekend als oudste winkelstraat van Nijmegen. Vanwege de stadspoort zaten er veel herbergen in de straat, nog altijd is er veel horeca in de straat gevestigd. Ed Nieuwenhuis heeft verhalen over de Hezelstraat en zijn bewoners opgeschreven in zijn boek “De Hezelstraat in verhalen, een straat met een schatrijke geschiedenis”.

De Hezelstraat in verhalen: zondag 1 mei van 16.00 -17.00 uur in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis.

 

5. Naar het Rijk der Fabelen

Vanaf zaterdag 23 april presenteert museum De Bastei de tentoonstelling ‘Naar het Rijk der Fabelen’. In deze vrolijke beestenparade ontdek je de feiten en fabels van bekende dieren uit de regio. Wat weet jij van je favoriete dier? Voel, ruik, en luister goed naar de dieren in de expositie en laat je verrassen!

De tentoonstelling is dagelijks te bezoeken in De Bastei van 10.00 tot 17.00 uur.

Dit vind je misschien ook leuk...