Wat is er te doen in Nijmegen – 23 t/m 29 mei 2022

Benieuwd wat er deze week allemaal te doen is in Nijmegen? Van boekenmarkt, muziek en theater tot neuromorfe computers: wij hebben weer vijf tips voor klaar staan. Lees je verder?

1. Science Café - Neuromorfe Computers

Nu de grenzen van conventionele computers steeds evidenter worden, verkennen wetenschappers andere strategieën van informatieverwerking. Hierbij zijn neuromorfe computers een optie met een fenomenaal potentieel. Tijdens het (Engelstalige) Science Café laten twee vooraanstaande wetenschappers je kennismaken met de belangrijkste aspecten van het neuromorfisch onderzoek.

Science Café - Neuromorfe Computers: maandag 23 mei van 19.30 – 22.00 uur in de Ierse pub The Shamrock.

2. Theatervoorstelling Festen

Festen treft je als een mokerslag. In de aangrijpende voorstelling gaan humor en drama soepel samen. Juist door die bijzondere mix van cabaret en toneel slingeren de emoties meedogenloos de zaal in. Keihard lachen met een huilend hart.

Festen: donderdag 26 mei van 20.00 – 22.05 uur in de Stadsschouwburg Nijmegen.

 

3. TOINE

Met zijn soulvolle stem en zijn strakke gitaarwerk combineert TOINE’s muziek een magisch popgeluid met subtiele jazz- en funk-invloeden.

TOINE: donderdag 26 mei van 20.30 – 21.30 uur bij Brebl.

4. Boekenmarkt in de Stevenskerk

Van romans tot kunstboeken, van thrillers tot kinderboeken, theologie, zingeving en hobby. Voor drie dagen organiseert de Stadskerk Nijmegen een boekenmarkt in de Stevenskerk. De opbrengst van de markt gaat volledig naar Caminul Phillip, een opvanghuis voor kansarme kinderen in Boekarest, Roemenië.

De boekenmarkt is te bezoeken in de Stevenskerk van donderdag 26 mei t/m zaterdag 28 mei van 12.00 – 17.00 uur.

 

5. Familievoorstelling Oya Woest Wezen

Op zondag 29 mei 2022 is er een familievoorstelling in het Afrika Museum. Oya Woest Wezen is een interactieve voorstelling met live percussie, dans en woordkunst. Geïnspireerd door de rijke West Afrikaanse Yoruba cultuur, die over de hele wereld wordt gevierd.

Oya Woest Wezen: zondag 29 mei van 14.00 – 14.45 uur in het Afrika Museum.

Dit vind je misschien ook leuk...