Wat is er te doen in Nijmegen - 21 t/m 27 juni 2021

Van jeudeboules tot kunst, van oldtimers tot western-verhalen, we hebben weer 5 toffe activiteiten uitgezocht voor op je to do-lijst deze week!

1. Tripje naar de Hortus

Alleen échte Nijmegenaren kennen deze plek. Verstopt achterin Park Brakkenstein ligt een botanische tuin: Hortus Nijmegen. Hier is het heerlijk wandelen tussen het groen. Je vindt er honderden bijzondere planten, wilde orchideeën en misschien zie je zelfs een eekhoorntje voorbijschieten. In de theetuin kun je ook terecht voor een kopje koffie met taart.

Hortus Nijmegen is elke dag geopend.

 

2. Een ritje maken in een oldtimer of tesla huren

Zondag 20 juni was het Vaderdag! Vier jij Vaderdag op een later moment en ben je nog op zoek naar een passend cadeau? Denk dan eens aan een prachtige oldtimer of tesla om samen in rond te rijden. Bekijk hier bij SnappCar welke auto’s beschikbaar zijn in Nijmegen. Ook een leuke tip om samen met je vriend of vriendin te ondernemen!

SnappCar is een autodeelplatform. Meer dan 6000 verhuurders bieden hun eigen auto aan op ons platform om 'm met jou te delen. Op die manier kun je de auto van je buren huren, vaak binnen loopafstand.

3. Plezier en gezelligheid bij BoulesBitesBar Nijmegen

BoulesBitesBar is nu ook gevestigd in Nijmegen! Sinds 3 juni kan je er terecht voor een middag of avond plezier voor jong en oud in een competitief jasje. Speel Jeudeboules met vrienden, collega’s en/of familie onder het genot van een hapje en een drankje in een sfeervolle Franse setting. Neem alvast de spelregels door!

BoulesBitesBar Nijmegen is van woensdag t/m zondag geopend tot 22.00 uur.

 

4. Gallery024 in de Nijmeegse van Welderenstraat is geopend

Eindelijk is het zover voor de Nijmeegse ondernemer Robert-Jan Egberts: zijn eigen Gallery024 in de Nijmeegse van Welderenstraat geopend. De collectie is groot en divers, voor iedereen wat wils. Exclusieve, hedendaagse kunst: van mixed media tot popart en van sculpturen tot fotografie. Dus ben je op zoek naar een mooi kunstwerk? Neem dan snel een kijkje in deze prachtige Gallery!

Gallery024 is van woensdag t/m zaterdag geopend tot 17.30 uur en zondag tot 17.00.

 

5. Bekijk de eerste filmtitel in de nieuwe filmspecialreeks ‘Previously Unreleased’ bij LUX

Tot en met dinsdag 22 juni is de eerste filmtitel, First Cow van regisseur Kelly Reichardt, in de nieuwe filmspecialreeks ‘Previously Unreleased’ te zien bij LUX. Een serie prachtige filmtitels die wel te zien waren op prominente filmfestivals in binnen- en buitenland, maar de Nederlandse bioscopen nooit bereikten. First Cow is een subtiel verhaal over vriendschap en ondernemerschap, dat op bedachtzame en verfrissende wijze toont hoe divers een western-verhaal eruit kan zien.

First Cow is op wisselende tijdstippen te zien

 

 

Dit vind je misschien ook leuk: