Wat is er te doen in Nijmegen - 20 t/m 26 november 2023

Er staat weer een nieuwe week voor de deur en dat betekent nieuwe weektips! Heb je nog wat lege plekken in je agenda? Vul ze dan op met een van deze tips. Lees gauw verder!

1. Music Meeting Festival, Hand to Earth

Hand to Earth is een van de meest karakteristieke hedendaagse muziekensembles van Australië. Centraal in hun muziek staan de Yolngu manikay (liederencycli), een meer dan 40.000 jaar oude orale traditie uit North East Arnhem Land, Noord-Australië. Deze liederen bestaan om een uitgestrekte tijd en ruimte te doorkruisen, om voortdurend het voortdurende te maken – bekend als raki, de geest die alles samenbrengt. Music Meeting nodigt je uit om op 21 november de voorouderlijke oerschatten te ervaren die in elk vaderland van de Yolngu verborgen liggen.

Dinsdag 21 november van 20.30 - 23.00 uur /  de Lindenberg

2. Waalkade Dinerwalks

Fijnproevers kunnen genieten van vier heerlijke tussengerechten die de verschillende restaurants aan de Waalkade op culinair gebied te bieden hebben. Als deelnemer loop je met muzikaal vermaak van locatie naar locatie, waar je achtereenvolgens geniet van vier tussengerechten die gezamenlijk een diner vormen. 

Donderdag 23 november 2023 om 18.00 tot 21.15 uur | Waalkade

 

3. Lebbis & Jansen

Er zijn in het leven altijd dingen die je niet verwacht. Mark Rutte die zich iets herinnert. Mooi weer op de camping. Een talkshowtafel zonder Angela de Jong. Linkse samenwerking. Een dag zonder ‘deugen’ of ‘woke’ of ‘polarisatie’. Een nieuwe voorstelling van Lebbis & Jansen. En laat dat nou gewoon gaan gebeuren in Nijmegen.

Zaterdag 25 november 2023 om 20.00 uur | Stadsschouwburg Nijmegen

4. Workshop papieren kralen maken

Tijdens deze workshop leer je kralen te maken van papier. Dat kan onder andere met papier uit tijdschriften, pakpapier, reclame blaadjes enzovoorts. Je knipt stroken papier en met een breinaald of satéprikker maak je allerlei verschillende vormen kralen. Na afloop ga je natuurlijk met een zelfgemaakte ketting naar huis!

Zaterdag 25 november 2023 om 12.00 tot 14.00 uur | Creatief Centrum Nijmegen-Zuid

 

5. Ascendant Vierge

Ascendant Vierge is het Franse duo bestaande uit zangeres Mathilde Fernandez en producer Paul Seul. Het genre waarmee ascendant vierge vaak beschreven wordt is gabber opera, en hoe ongebruikelijk dat ook klinkt, dekt het de lading perfect. De stem van Fernandez lijkt werkelijk alles te kunnen en de kneiterharde beats van Seul stuwen het geheel voort als een emotionele goederentrein.

Donderdag 23 november 2023 om 20.45 uur | Doornroosje Poppodium

Dit vind je misschien ook leuk...