Wat is er te doen in Nijmegen - 19 t/m 25 juli 2021

Onze weektips staan geheel in het teken van de Nijmeegse Vierdaagsefeesten! We vieren toch nog een beetje feest. Dat doen we op het terras met een speciaal Vierdaagsefeestenbiertje… Ook zijn er een aantal fijne initiatieven van podia die wel door kunnen gaan, op binnenlocaties of elders in de stad. Veel plezier!

1. X Valkhof Festival

Het Valkhof Festival presenteert een Plan X, met een line-up tjokvol spannende namen, (inter)nationale toppers van morgen en ontdekkingen die je je jaren later nog steeds zal herinneren. De concerten vinden plaats in Openluchttheater De Goffert, Stevenskerk, Doornroosje en Extrapool.

Zaterdag 17 juli t/m vrijdag 23 juli. Bekijk hier alle line-ups op een rij. Voor meer informatie over de kaartverkoop: valkhoffestival.nl

2. Roze Woensdag Jong

Geen Vierdaagsefeesten, toch een beetje Roze Woensdag op 21 juli! Speciaal voor jongeren organiseren de bibliotheek en Stichting Roze Woensdag een prachtig middagprogramma, met schrijvers Splinter Chabot en Edward Van de Vendel, de instafamous Maxime Albertazzi en House of Heels, die jou zelfs in ‘drag’ om kunnen toveren!

Wees erbij op 21 juli tussen 13.00 en 17.00: Roze Woensdag Jong

 

3. Abseilen van de Stevenstoren

Abseilen van de Nijmeegse Sint Stevenstoren? Dat kan alleen tijdens Vierdaagsefeesten, ook nu! Een fantastische beleving met een prachtig uitzicht over Nijmegen. Zo heb je Nijmegen nog nooit bekeken! PS: naast dit avontuur, draag je ook een positieve bijdrage aan Make-A-Wish Nederland.

17 t/m 23 juli van 14.00 t/m 20.00 uur met Quest Events.

4. Escaperoom Mons & Mari

Mons en Mari stapten in een tijdmachine, om de Vierdaagsefeesten te vinden. Maar door een foutje weten ze niet in welk jaar ze zijn beland. Kun jij helpen? Deze escape room voor families (7+) zit vol archiefmateriaal, puzzels en opdrachten. Boek een tijdslot bij Bibliotheek Gelderland Zuid en probeer het raadsel binnen één uur op te lossen. 

Info en tickets vind je hier.

 

5. Otis X Brebl

Het Otis Park vind je deze zomer niet buiten, maar binnen, in Brebl! De gehele maand juli kun je genieten van een goede portie jazz, funk en soul. In de Vierdaagsefeestenweek met Three Little Clouds, Meika, BreblJazzzJam, Jazz Republic Sessions, In Trio en Power to the Pipo.

De gehele maand juli. Info en tickets vind je hier.

Dit vind je misschien ook leuk: