Wat is er te doen in Nijmegen – 16 t/m 22 mei 2022

Er staat weer een hoop op het programma in de week van 16 mei 2022 in Nijmegen. Bezoek een expositie, quiz er op los, feest tot ’s ochtends vroeg of ga naar het theater. Wij tippen een aantal leuke plannen voor je!

1. Expositie Nachtvizier bij Hubert Nijmegen

Van 13 t/m 22 mei is NACHTVIZIER te zien bij Hubert Nijmegen en biedt een fotocollectie van bijzondere momenten uit de nacht, genomen en geselecteerd door Elske Nissen. Het tijdsbeeld, de techniek, de sfeer en het onderwerp verschillen per foto, maar in alle beelden heeft ze geprobeerd het magische gevoel dat de nacht met zich meebrengt met een vaak beperkte hoeveelheid licht in één beeld te vangen.

Expositie Nachtvizier: 13 t/m 22 mei in Hubert Nijmegen.

2. Planet Rose

De nacht draait weer op volle toeren, na de eerste drie edities Planet Rose dit jaar zit er weer wat langer tussen, maar dat is het honderd procent waard. Op 20 mei keert Planet Rose namelijk terug met als headliner niemand minder dan Mall Grab! Een naam die al lang op het lijstje stond komt het gaspedaal indrukken in Nijmegen. Tickets kosten € 17,50.

Planet Rose: vrijdag 20 mei om 23.59 tot 06.00 in de ochtend bij Doornroosje Poppodium.
 

3. Wild Wijn Fest – Editie 2022

Op zondag 22 mei is het eindelijk weer tijd voor een nieuwe editie van het Wild Wijn Fest! Het Wild Wijn Fest is een intiem wijnfestival georganiseerd door enthousiaste wijnprofessionals en koks. Samen maken zij een laagdrempelig, gezellig maar op topniveau wijn-spijs festival. Dit jaar op een nieuwe locatie: Strandbar Stek, een prachtige locatie met uitzicht op de Waal. Dus hoogste tijd voor een glaasje in je hand en je voetjes in het zand onder het genot van een gezellig deuntje van Willy Vetsap. Tickets zijn verkrijgbaar via de ticketshop.

Het Wild Wijn Fest: zondag 22 mei van 14.00 tot 20.00 uur bij Strandbar Stek.

4. The Wednesday Quiz

The Wednesday Quiz: dé leukste, Engelstalige pubquiz. Test je kennis bij het beantwoorden van 40 pittige vragen in 5 ronden: Current Affairs, Entertainment, Geography/History, Picture Round, Audio Round.

The Wednesday Quiz: elke woensdag t/m 20 juli van om 20.45 tot 01.00 uur in Thiemeloods. Prijs: 3,00.

 

5. Hit me

Eén van Nederlands meest avontuurlijke singersongwriters. Marike Jager is terug! Ze betovert, ontroert en verplettert. Eindelijk staat ze weer in het theater, deze keer samen met drummer Martijn Bosman (oa Gotcha!, Henny Vrienten). Twee eigenzinnige karakters die samen het diepe inspringen en muziek gaan maken. Hoe dat klinkt? Hit me! Koop je tickets hier.

Hit me: dinsdag 17 mei om 20.15 tot 21.30 uur in Concertgebouw de Vereeniging.

Dit vind je misschien ook leuk...