Wat is er te doen in Nijmegen - 15 t/m 21 april 2024

In de week van 15 t/m 21 april 2024 is er weer genoeg te doen in Nijmegen. Benieuwd naar onze tips? Lees snel verder!

1. Jandino, Therapie (try-out)

Ligt het nou aan Jandino of wordt de wereld met de dag gekker? Misschien hebben wij allemaal therapie nodig. Maar de vraag is dan, welke therapie moet je dan kiezen? Er is tegenwoordig voor alles therapie: sekstherapie, gedragstherapie, systeemtherapie, ervaringsgerichte therapie, relatie- en gezinstherapie. Misschien moeten wij gewoon beginnen met lachtherapie, want het maakt niet uit door welke uitdagingen jij op dit moment gaat, lachen is altijd het beste medicijn.

Donderdag 18 april 2024 om 20.00 uur tot 21.30 uur | De Lindenberg

 

2. Back to Black

Ode aan één van de meest iconische muzieksterren van de 21e eeuw: Amy Winehouse. Back to Black vertelt haar levensverhaal, van haar opvoeding en intense reis naar wereldwijd succes tot aan haar tragische dood.

Donderdag 18 april 2024 om om 11.30, 16.25, 19.00 en 21.00 | Lux Nijmegen

 

3. Daphnis et Chloé van Ravel

Puur impressionistisch is Ravels Daphnis et Chloé, een gedanste mythologische herdersidylle. Minstens even delicaat is Les nuits d’été van Berlioz, gezongen door de Franse stersopraan Véronique Gens. Het concert opent Nederlands met de Ricercare van Hendrik Andriessen, een prachtige moderne interpretatie van een eeuwenoude muzikale vorm.

Zondag 21 april 2024 om 14.15 uur tot 16.10 uur | Concertgebouw De Vereeniging

4. Jesus Christ Superstar

Jesus Christ Superstar is dé theaterbeleving van 2024. De onvergetelijke tekst en muziek van Tim Rice en Andrew Lloyd Webber vormen – samen met een live orkest - de basis voor dit volledig in het Engels gezongen theaterspektakel. Let op: deze voorstelling is in het Engels gesproken en gezongen.

Woensdag 17 april tot en met zondag 21 april 2024 | Stadsschouwburg Nijmegen

 

5. De lakei en de prinses (kindervoorstelling 4+)

Dolf Moed (Theaterfiets) speelt een interactief sprookje over de lakei en de prinses. Hij zorgt al jaren voor de prinses, de zorgzame, maar wel een beetje klungelige lakei Hannes. Maar vandaag gaat alles mis. Raaf, die altijd andere vogels pest, voert weer iets in zijn schild. Als dan ook de prinses spoorloos is, dan weet de lakei het niet meer. Het publiek schiet hem te hulp. Samen leren zij Raaf een lesje. Maar vinden ze de prinses nog terug?

Zondag 21 april 2024 om 14.00 uur tot 15.00 uur | Theater de Klif

 

Dit vind je misschien ook leuk...