Wat is er te doen in Nijmegen - 10 t/m 16 april 2023

Ook tijdens het paasweekend en de week er na, is er weer genoeg te zien en te doen in Nijmegen. De week van 10 tot en met 16 april belooft onder andere leuke optredens, knallende feestjes en gezellig pasen vieren met elkaar.

1. Wintertuinfestival

Op 10 april is het tijd voor het Wintertuinfestival, het jaarlijkse literatuurfestival dat uitgesproken verhalen viert in iedere vorm. Vanaf half maart volg je op diverse plekken in de Nijmeegse binnenstad een literair voorprogramma: van leesclub tot filmavond en van schrijfworkshops tot poëzie in de buitenlucht. Dit leidt allemaal naar het festival op tweede paasdag wanneer Doornroosje gevuld is met literatuur en verhalen.

Maandag 10 april van 15.00 tot 22.00 uur | Doornroosje

 

2. Paas/Familiedag

Kom op 2e paasdag gezellig langs bij Grand Café Lindenholt met de hele familie! Voor de kinderen hebben ze de hele dag leuke activiteiten gepland. Van eieren zoeken tot kleurwedstrijden, kinderkaraoke en knutselen, er is voor ieder wat wils. Voor de volwassenen hebben ze natuurlijk zoals altijd heerlijke gerechten en drankjes! Kom ook en maak er samen een geweldig pasen van!

Meer paastips? Klik hier.

Maandag 10 april van 12.00 tot 18.00 uur | Grand café Lindenholt

 

3. Moving Futures 

Moving Futures is hét festival waar je dans van de nieuwste generatiemakers in al zijn verschijningsvormen beleeft. Elke avond biedt het festival vernieuwende dans in een royaal uiteenlopend programma. Onder het motto: “Tell to inspire” brengen de Moving Futures makers van 2023 voorstellingen, performances, installaties, lezingen en (after)talks naar de stad! Laat je verrassen door de betrokken, brutale en barrière-doorbrekende dansmakers en performers van nu. 

Vrijdag 14 april 2023 om 20.30 uur | LUX Nijmegen

 

4. Archipel

Na ruim zes jaar, is het voor Archipel mooi geweest. Ze stoppen met het organiseren van Archipel. Om dit afscheid te vieren keren ze nog éénmaal terug naar thuishaven Doornroosje voor de allerlaatste clubnacht. Verwacht een flinke dosis Archipel Soundsystem met support van favoriete muzikale vrienden. Ze hopen jullie allemaal te zien en daarom gooien ze de deuren gratis open. Op zaterdag 15 april gaan ze ervoor; nog één keer erop en erover: ritmische, minimale house en techno. Tijd dus om die dansvloer af te breken!

Zaterdag 15 april om 23.00 uur | Doornroosje

 

5. Diva's op Stal

There’s No Business Like Showbusiness. Maar hoe houd je je staande in de harde wereld van de showbizz? In Diva’s op Stal is dat wat Mats en Stephan zich afvragen. Glitter en glamour? Of bloed, zweet en tranen om te mogen blijven werken? Audities, afwijzingen, op je bek gaan... kennismaken met machtsmisbruik, hiërarchie en de WW... Een decennium na hun start aan het conservatorium is het tijd om de balans op te maken. De passie voor het vak blijft groter dan de afschuw. Je kan de Diva's immers wel op stal zetten, maar eens een showpaard, altijd een showpaard! Of hebben we te maken met een uitgerangeerde knol? Diva's op Stal is een tragikomische revue met zang, dans en sketches. Muziektheater en cabaret in één. Een moment ouderwets genieten van een stukje ongecompliceerd theater. Voor iedereen die weleens naar het theater gaat, zelf in het theater staat of gewoon naar The Voice kijkt. Deze two-men-show zal je nooit vergeten!

Zondag 16 april 20.00 - 21.00 uur | Thiemeloods
 

Dit vind je misschien ook leuk...