Wat is er te doen in Nijmegen - 1 t/m 7 januari 2024

De eerste week van het nieuwe jaar in zicht, we hebben weer vijf nieuwe activiteiten voor je op een rijtje gezet! Happy new year!

1. Limes Festival: Romeinse kerstmarkt

Op deze bijzondere kerstmarkt kun je authentieke Romeinse producten kopen. En dat niet alleen: de ambachtslieden maken de producten ter plaatse, zodat je kunt zien, horen, proeven en ruiken wat de Romeinen allemaal al wisten te maken. Deze activiteit wordt georganiseerd door Museumpark Orientalis.

Dinsdag 2 en 4 januari om 14.00 tot 20.00 uur | Museumpark Orientalis

2. 1000+1 nacht (8+)

De verhalen van Duizend-en-een-nacht kennen we vooral van de sprookjesachtige Disney-films zoals Aladdin, Sinbad en Ali Baba en de veertig rovers. De Toneelmakerij en meesterverteller Sadettin Kırmızıyüz gebruiken deze eeuwenoude vertellingen als inspiratie voor de nieuwe muzikale familievoorstelling 1000+1 nacht. Laat je betoveren door de kracht van verhalen. Voor iedereen vanaf acht jaar!

Vrijdag 5 januari om 19.00 tot 20.30 uur | Stadsschouwburg Nijmegen

 

3. The Stones vs The Beatles Battle

Je was in de jaren '60 fan van de rebelse Rolling Stones uit Londen óf van de ogenschijnlijk keurige Beatles uit Liverpool. In The Stones vs The Beatles Battle komt deze ‘concurrentiestrijd’ aan bod, maar de beste songs van deze iconen uit de popmuziek voeren natuurlijk de boventoon. De muziekvete die in de jaren '60 alle muziekliefhebbers tot op het bot verdeelde, wordt opnieuw gevoerd in het theater.

Zaterdag 6 januari om 20.15 tot 22.35 uur | Concertgebouw De Vereeniging

4. Het Groene Weekend | Neverlike / Keren Levi, Topsy Turvy (4+)

In de dansvoorstelling Topsy Turvy scheppen twee dansers met verschillende objecten, live-video, het publiek en met elkaar een wereld op z’n kop. Choreograaf Keren Levi laat de echte 3D-wereld en de platte 2D-wereld van het digitale scherm op bijzondere wijze samenkomen.

Zondag 7 januari om 15.00 tot 15.45 uur | De Lindenberg

 

5. Limes Festival: Onthulling van Romeinse bodemschatten uit Nijmeegse bodem

In het kader van het project Constructing the Limes, is in 2022 begonnen met de uitwerking van de ijzeren werktuigen uit de in de jaren ’80 en ’90 uitgevoerde opgravingen op het Kops Plateau (Nijmegen-Oost). Tijdens deze lezing van Dr. Harry van Enckevort, senior archeoloog, wordt aan de hand van deze werktuigen ingegaan op het handwerk van de tussen 12 voor en 69/70 na Chr. op het plateau gestationeerde Romeinse soldaten. Ook elders gevonden voorwerpen worden toegelicht.

Vrijdag 5 januari om 15.45 tot 18.00 uur | Mariënburgkapel

Dit vind je misschien ook leuk...