Wat is er te doen in Nijmegen - 1 t/m 7 augustus 2022

We hebben weer wat leuke agenda-items voor je verzameld deze week! Bezoek een rock-concert, ga aquarunnen in Nijmegen-West of bekijk hoe een circusartiest en een breakdancer een magische voorstelling neerzetten. Een fijne nieuwe week!

1. The Afghan Whigs

De onverslijtbare rockers van The Afghan Whigs met frontman Greg Dulli staan garant voor een smeuïge, donkere en zwoele mix van rock, soul en rhythm and blues. Live maakt de band uit Cincinatti er als vanouds een aangenaam donker feestje van. Verwacht een combinatie van klassiekers uit hun oeuvre, nieuwe nummers en covers uit de rijke soul- en popgeschiedenis.

The Afghan Whigs: zaterdag 6 augustus om 18.45 uur in Doornroosje Poppodium. Koop je tickets hier.

2. Moving Stories | De Rijkdom van de Limes

Soldaten uit alle windstreken trokken naar de Rijn om forten en wachttorens op de zuidoever te bouwen en te bemensen, met in hun kielzog gezinnen, handelaren en ambachtslieden. Ze lieten alles wat ze kenden achter, soms uit vrije wil, maar vaak ook gedwongen. De tentoonstelling Moving Stories in Museum Het Valkhof verbindt die oude geschiedenis met het heden. Archeologen en hedendaagse kunstenaars gingen op zoek naar de ‘moving stories’ van migratie.

Moving Stories | De Rijkdom van de Limes: elke dag (behalve maandag) t/m 30 september 2022 van 11.00 tot 17.00 uur. Meer info vind je hier.

 

3. Aquarunning bij Sportfondsenbad Nijmegen-West

Kom Aquarunnen bij Sportfondsenbad Nijmegen West. Met aquarunning werk je aan je hardlooptechniek, corestabiliteit en conditieopbouw. Ideaal om af te koelen na een warme zomerdag of als aanvulling op je hardlooptraining.

Aquarunning bij Sportfondsenbad Nijmegen-West: de laatste training is op 22 augustus. Op maandagavonden van 19.00 tot 20.00 uur in het buitenbad op Planetenstraat 65. Een losse training kost 12,70 euro.

4. Het water op | suppen bij SUP & SURF

Het wordt een mooie nazomerweek! Wil je nog even genieten van de zon? Huur dan een SUP-board bij SUP & SURF Nijmegen en ga lekker het water op. Boek een introductieles, ga op een SUP-tour of kies zelfs voor een lesje SUP yoga! Bijvoorbeeld op de Lentse Plas of de Spiegelwaal.

Het water op | suppen bij SUP & SURF: suppen vanaf €15,-

 

5. Podium aan de Waal | Tall Tales – On the move

Een circusartiest en een breakdancer maken samen een magische voorstelling. Ze zweven over de vloer, duiken op onverwachte plekken op en vliegen door de lucht. Zo vertellen ze over zichzelf, elk met hun eigen taal. Zal het ze lukken elkaar beter te begrijpen? 

Podium aan de Waal | Tall Tales – On the move: zondag 7 augustus van 14.00 tot 14.30 uur en 16.00 tot 16.30 uur bij De Lindenberg. De dansoptredens zijn in de buitenlucht.

Dit vind je misschien ook leuk...