Wat is er te doen in Nijmegen - 1 t/m 7 juli 2024

Een nieuwe week, dat betekent weer vijf nieuwe activiteiten die we voor jullie op een rijtje hebben gezet. Ben je benieuwd welke het deze week zijn? Lees dan snel verder!

1. Yentl en de Boer

Yentl en de Boer komt naar Nijmegen om hun 10-jarig jubileum en nieuwe album te vieren, een exclusieve avond met band en de beste liedjes van dit heerlijke cabaretduo. Yentl en de Boer staan al 10 jaar aan de top van de Nederlandse liedkunst. Hun teksten zijn scherp, ontroerend, ontzettend grappig en ze werpen altijd een liefdevolle blik op onze worstelingen met het mens-zijn.

Vrijdag 5 juli om 20.15 uur | Openluchttheater de Goffert

2. Nachtvlinderexcursie

Onder leiding van een ervaren gids worden er nachtvlinders gelokt naar Natuurtuin Goffert. Dit gebeurt door bomen in te smeren met een mengsel dat onweerstaanbaar is voor nachtvlinders. Ook wordt er een lichtscherm opgezet. Geïnteresseerden kunnen een fototoestel meenemen en eventueel een eigen zaklantaarn, om zo de ingesmeerde bomen te kunnen inspecteren op vlinders. Je blijft tot na middernacht, maar je kan natuurlijk naar huis wanneer je wilt. Aanmelden via info@natuurtuingoffert.nl.

Vrijdag 5 juli en zaterdag 6 juli 2024 om 21.30 uur tot 00.30 uur | Natuurtuin Goffert

 

3. Twee violen en een Bart op De Kaaij

Leven er Koala’s op Hawaii? Waarom stilstaan op een roltrap? Wat doet het navigatiesysteem in de was? Dit muzikale trio gaat dergelijke perikelen te lijf met het betere snaar- en strijkwerk in combinatie met een stevig staaltje taalviscositeit, dus zet je maar schrap! Twee Violen en een Bart zijn Anna Witvliet, Hilde Bel en Bart de Piraat. Troubadoureske liedjes die ze zelf begeleiden wisselen zich af met sketchjes en voordrachten.

Donderdag 4 juli om 20.00 tot 21.00 uur | Cultureel Terras De Kaaij

4. Petra Veenswijk Concertzomer 2024

Nijmeegse Orgelkring: in de Prélude et Fugue in E grijpt Camille Saint Saëns qua vorm terug op het verleden. De orgeltranscriptie van de muziek van Gabriel Fauré bij het Middeleeuwse drama Pélleas et Mélisande, is dichterlijk en melancholiek. In het hoofdwerk van de avond, Trois Danses, laat Jehan Alain zich inspireren door de vroeg Middeleeuwse meerstemmigheid, Debussy, Oosterse ritmes en het Symbolisme.

Dinsdag 2 juli 2024 om 20.15 uur tot 21.15 uur | Stevenskerk

 

5. Zomerexpositie Nijmegen 2024

Zondag 7 juli opent galerie Zeven Zomers de 'Zomerexpositie Nijmegen 2024'. Een bijzondere collectie 'kunst van nu' is bij elkaar gebracht door galeriehouder/curator Eelko van Iersel. Er wordt gekeken naar de kwaliteit van de kunstwerken: vakmanschap, creativiteit en uniciteit. Aan de wanden: natural art, organische olieverfschilderijen, papierkunst en stalen objecten (geïnspireerd door de zee). Tevens wordt er een breed assortiment gepresenteerd van bronzen sculpturen van verschillende gerenommeerde kunstenaars.

Zondag 7 juli 2024 om 14.00 uur tot 17.00 uur | Galerie Zeven Zomers

Dit vind je misschien ook leuk...