Virtual Reality-belevingen zijn terug bij LUX: dompel je onder in de natuur

Na een succesvol eerste jaar gaat het eerste Virtual Reality-platform verder in o,a. LUX en zes andere theaters in Nederland. Dit jaar presenteert Nu:Reality drie verschillende programma’s: Naturally Immersive (14 maart t/m 15 mei), Final Frontier (16 mei t/m 17 juli) en Trailblazing Taiwan (18 juli t/m eind september).Naturally Immersive is vanaf woensdag 20 maart in LUX te ervaren.  
 
Het eerste programma van dit jaar, Naturally Immersive, toont met zes verschillende werken de wonderen van de natuur. Zo reist Sir David Attenborough in David Attenborough’s First Life 350 miljard jaar terug in de tijd om met gebruik van virtual reality uitgestorven fossielen tot leven te wekken; is de inmiddels uitgestorven, illustere ʻōʻō vogel te horen in de door The Guardian geproduceerde VR-experienceSongbird; heeft de natuur op aarde de overhand gekregen in de VR-film Planet ∞; en maakt de bezoeker de Mexicaanse Dag van de Doden van dichtbij mee in de Nederlands-Belgische productie Floating with Spirits, die afgelopen september werd geselecteerd voor de Immersive Competition van het filmfestival in Venetië. 
 
In de volgende edities van Nu:Reality zoekt Final Frontier vanaf mei de grenzen van het universum op en worden van juli tot september in Trailblazing Taiwan de beste projecten uit een van de creatiefste en innovatiefste landen op het gebied van VR vertoond. 

Meer info en kaartjes? Kijk hier.

 

Dit vind je misschien ook leuk…