Vijf dingen die je moet weten over de NN Rivals Run

Een heel nieuw concept. Twee steden, één finish. 250 lopers per stad. Arnhem en Nijmegen nemen het tegen elkaar op en de stad die als eerst 200 lopers in Elst heeft, wint. Dat is wat de eerste editie van de NN Rivals Run is, maar wat houdt dit nieuwe concept verder eigenlijk in? Aan de hand van vijf punten leggen wij dit uit!

1. De Selecties

Beide teams bestaan uit 250 deelnemers die of uit de directe omgeving van Arnhem of Nijmegen komen, of die een connectie hebben met één van de steden. Zij kunnen zich kwalificeren door minstens 10 kilometer hard te lopen en dit te tracken met hun favoriete running app. Vervolgens sturen zij een WhatsAppbericht aan zijn/haar teamcaptain. Voor Team Arnhem is dit Olympiër en Nederlands recordhouder op de 800 meter Bram Som (06 45 53 06 74), voor Team Nijmegen is dit Europees kampioene onder 23 op de 10km Jasmijn Lau (06 49 53 88 02).

2. Snelheid

Ondanks dat men zich moet kwalificeren, betekent dit niet dat de NN Rivals Run alleen voor de échte harde lopers is. Omdat juist de nummer 200 uiteindelijk de belangrijkste loper is, is de race ook voor de niet wedstrijdloper ontzettend interessant! Dus loop jij de 10km binnen anderhalf uur? Ga je dan zeker kwalificeren!

3. De Routes

Hardlopers die deze zomer uitkomen voor team Nijmegen starten op de Grote Markt om vervolgens door het Kronenburgpark over de Snelbinder de weg in te zetten richting Elst. Team Arnhem start op de Korenmarkt en steekt direct de Nelson Mandelabrug over, waarna ze door de Rijkerswoerdse plassen richting Elst lopen. Eenmaal aangekomen in Elst zullen beide teams vervolgens de laatste kilometers langs elkaar op lopen. Met de finish voor het gemeentehuis van Overbetuwe in het vizier strijden Arnhemmers en Nijmegenaren in een nek-aan-nekrace om de eer en trots van hun stad.

4. Deelnemerspakket

Weet jij een plek te bemachtigen in de selectie van jouw stad? Dan krijg je in het deelnemerspakket o.a. het officiële NN Rivals Run shirt van Mizuno, STOX Energy Socks, een voedingspakket van Maurten, en meer!

5. Voorbereiding

De NN Rivals Run vindt plaats op zondag 3 juli, maar in de periode voor het evenement zijn er al verschillende momenten waarbij mensen zich goed kunnen voorbereiden. Zo deelt hardlopen.nl tips & tricks van Bram en Jasmijn om een snellere wedstrijd te lopen en zijn er bij de Run2Day winkels in Arnhem en Nijmegen trainingsavonden waarbij Mizuno uitleg geeft over de beste schoenen én gecertificeerde trainers vast een stukje van de routes lopen met de deelnemers.

Dit vind je misschien ook leuk...