Vanaf 7 augustus nieuwe artiesten in openluchttheater Podium aan de Waal

Na een korte pauze tijdens de Vierdaagsefeesten, komt het Podium aan de Waal in augustus terug. Op zondag 7 augustus is het de beurt aan Tall Tales, bestaande uit breakdancer Stefan Seedorf (1984) en circusartiest Melody Nolan (1999). In hun voorstelling On the Move staat het overbruggen van verschillen centraal. Alle andere zondagen varieert het programma van poëzie tot komedie en muziek. Van zondag 7 augustus tot en met zondag 28 augustus zijn er iedere week één of meerdere optredens.   

Programma in augustus 

ZONDAG 7 AUGUSTUS 
Tall Tales - On the move | 14.00 & 16.00 uur | circus / dans 
Circusartiest Melody Nolan (1999) en breakdancer Stefan Seedorf (1984) zweven over de vloer, duiken op onverwachte plekken op en vliegen door de lucht. Zo vertellen ze over zichzelf, elk met hun eigen taal. Gaandeweg verdiepen zij zich steeds verder in elkaar. Hoe kun je elkaar ontmoeten terwijl je een andere taal spreekt?  

ZONDAG 14 AUGUSTUS 
iPut | 14.00 uur | poëzie 
De iPut een sprookjesachtige installatie die verhalen en gedichten vertelt en muziek laat horen. Doorlopend programma met verhalen geschikt voor jong en oud vanaf 6 jaar. 

Proces-Verbaal | 14.00 uur | poëzie 
Proces-Verbaal is een multidisciplinaire voorstelling vol woord en beeld die de waarneming aan het twijfelen brengt. Ook zijn er poëtische interactieve installaties.  

Mensen Zeggen Dingen | 16.00 uur | poëzie 
Mensen Zeggen Dingen is een van de grootste platformen van Nederland voor poëzie en spoken word en opgericht aan de Waal. Jesse Laport is sinds jaar en dag verbonden aan dit platform als vaste spreker en regiohoofd en stelde voor Podium aan de Waal een programma van lokale sprekers samen met: Thijs Kersten, Lou Rothuizen, Bor de Weerd, Sandra Pham en Jesse Laport.  

ZONDAG 21 AUGUSTUS  
Mr Jones - Fred, the Amazing Stuntpig | 14.00 & 16.00 uur | comedy 
In de neurotische komedie van Mr. Jones en Fred, the Amazing Stuntpig voert Mr. Jones samen met zijn varken Fred levensgevaarlijke circusstunts uit.

ZONDAG 28 AUGUSTUS 
Projectorkest NFM | 14.00 & 16.00 uur | concert 
Tientallen muzikanten van verschillende orkesten uit Nijmegen en omgeving vormen samen het projectorkest NFM waarmee ze, na één dag repeteren, samen optreden.   

Podium aan de Waal  

‘Podium aan de Waal’ is ontstaan vanuit de wens om de Nijmeegse binnenstad nóg aantrekkelijker en bruisender te maken. Hartje Nijmegen – een initiatief en onderdeel van de gemeente Nijmegen – maakt zich hier sterk voor. Het doel is om de inwoners van Nijmegen te verrassen, verbinden en verblijden met een innovatief programma. Met ‘Podium aan de Waal’ wordt de samenwerking met de stad actief opgezocht door niet alleen professionele acts te programmeren, maar juist ook amateurs en amateurgezelschappen uit de regio de kans te geven om het podium te betreden.   

Praktische informatie   

‘Podium aan de Waal’ vindt in augustus nog plaats in het Amfitheater op de Waalkade (ter hoogte van de Lindenberghaven) en is gratis toegankelijk voor iedereen. Het programma is te zien op de website van de Lindenberg: www.delindenberg.com/podium-aan-de-waal-2022  

De optredens zijn in de buitenlucht; het programma kan afwijken qua tijden of worden geannuleerd bij regen. 

Over Actieplan Binnenstad   

‘Podium aan de Waal’ is één van de projecten van Actieplan Binnenstad. De gemeente Nijmegen heeft dit plan samen met inwoners, ondernemers en bezoekers van de binnenstad opgesteld. In dit plan staan acties en projecten die ervoor zorgen dat de binnenstad een aantrekkelijke plek blijft om te bezoeken, te wonen én te ondernemen. Aan sommige acties wordt nog hard gewerkt, andere acties zijn al gereed. Alle acties worden in 2021 en 2022 uitgevoerd sámen met de stad.