Tijdelijke sluiting Van ’t Lindenhoutmuseum vanwege verbouwing en herinrichting

Het Van ’t Lindenhoutmuseum in Neerbosch gaat verbouwen en zijn ruimtes herinrichten. Het museum is daarom vanaf 20 november tijdelijk gesloten. Dossieraanvragen voor het archief blijven tijdens de verbouwing wel gewoon mogelijk. Het museum zal na de zomer van 2024 weer open gaan.

Het Van ‘t Lindenhoutmuseum vertelt het verhaal van Kinderdorp Neerbosch van 1863 tot 2000. Het is een plek van inspiratie en reflectie, waar men kennis kan maken met de levende sociale geschiedenis. Het museum stelt zich continu de vraag hoe jongeren opgroeien en hun identiteit ontwikkelen, ook in moeilijke omstandigheden.

Tijdens de verbouwing worden de vaste opstellingen op de begane grond, op de galerij en in de kelder vernieuwd. In de nieuwe opstellingen komen de verhalen van kinderen centraal te staan. Ook wordt het monumentale gebouw duurzamer en toegankelijker gemaakt. Zo zullen rolstoelgebruikers en mindervaliden na de verbouwing ook de tentoonstelling op de galerij kunnen bekijken.

In de tijd dat het museum gesloten is zullen de verhalen van de weeskinderen buiten het museumgebouw te beleven zijn. Mensen kunnen een aanvraag doen voor een rondleiding over het buitenterrein van het museum. Dit buitenterrein hoorde vroeger ook bij Kinderdorp Neerbosch. Bij interesse kan men bellen of e-mailen naar het museum.

Het museum wordt bij de verbouwing ondersteund door verschillende fondsen, waaronder Dioraphte, het VSBfonds en Cultuurfonds. Het museum blijft bereikbaar via e-mail (info@vantlindenhoutmuseum.nl) en telefoon (0630848238).

Dit vind je misschien ook leuk…