Skaten in arthouse LUX

Op woensdag 14 september vindt er een skate-event plaats in arthouse LUX, mét skate-sessie voorafgaand in de theaterzaal. Stichting De Rollende Mina’s presenteert in samenwerking met Consent is Rad een thema-avond rondom consent-culture in de skatescene en maatschappij als geheel.

Consent

Consent en seksuele intimidatie zijn belangrijke onderwerpen in iedere sport. Deze avond draait om de vraag: “Hoe kunnen skateboarders henzelf en anderen leren een actieve houding aan te nemen in het waarborgen van consent?" Tijdens deze avond zal voor het eerst de skatevideo worden getoond waarvoor vrouwelijke en queer skateboarders samen zijn gekomen uit heel Europa om te skaten en het hebben over hoe men als community de skatescene veiliger kan maken. Na de première wordt een spoken word “an open letter to the skate scene regarding safety for all” voorgedragen en vindt er een panelgesprek rondom consent-cultuur plaats waarbij het onderwerp op een breder maatschappelijk niveau wordt besproken.

Locatie en tijd

Het programma Consent-culture in de skatescene vindt plaats op woensdag 14 september in LUX om 20.30 uur. Kaarten a € 7,50 zijn te koop via: lux-nijmegen.nl/anders. De skate-sessie voorafgaand is van 18.00 – 20.15 uur; met een ticket voor het programma Consent-culture in de skatescene kun je tijdens dit tijdslot gratis naar binnen. Kun je niet bij het programma ’s avonds aanwezig zijn, maar wil je wel vooraf bij de skate-sessie zijn? Neem dan contact op met de Rollende Mina’s via rollendemina’s@gmail.com.