‘Programma voor de Stad’ kijkt buiten de grenzen

Met Cabaret Deconstruit, de nieuwste voorstelling van het internationaal gevierde choreografenduo Andrea Leine en Harijono Roebana, starten de Stadsschouwburg, LUX en de Lindenberg dit seizoen hun gezamenlijke ‘Programma voor de stad’. De voorstelling biedt met burleske lichtheid, muziek, zang, dans en het gesproken woord een blik op een leefbare toekomst. Cabaret Deconstruit is op woensdag 25 oktober te zien in de Lindenberg. 

Programmeur Helen de Vries (LUX) over LeineRoebana: “Een aantal jaar stonden de voorstellingen van LeineRoebana bij ons op het programma. Binnen het genre dans zijn hun voorstellingen vaak pareltjes, uniek in zijn soort en ze zijn internationaal bekend. De voorstellingen van LeineRoebana zijn onze zaal ontgroeid en wij zijn blij dat LeineRoebana op deze manier wel in de programmering in Nijmegen kan worden opgenomen.” 

(Droom)zoektocht naar een nieuwe wereld

Het gevierde dansgezelschap LeineRoebana biedt in Cabaret Deconstruit met burleske lichtheid en sardonisch genoegen hun kijk op de wereld. Eén ding is glashelder: zo kan het niet langer! Met muziek, zang, dans en gesproken tekst worden de contouren zichtbaar van een leefbare toekomst. Niets is wat het niet is; de spreekstalmeester tapdanst met zijn lippen en spreekt met zijn voeten. Met de taal van het woord en de taal van het lichaam wordt het licht geworpen op een maakbare toekomst, zonder de ogen te sluiten voor de onvolmaaktheid van de wereld. 

Publieksonthaal

Een half uur voorafgaand aan de voorstelling nodigt LeineRoebana het publiek uit om kennis te maken met dansers, musici en choreografen voor een bijzondere inleiding in de zaal. Het publiek kan vragen stellen aan de choreografen, terwijl de dansers en musici zich op het toneel opwarmen en voorbereiden op de voorstelling. 

Programma voor de Stad

Met Programma voor de stad bieden de drie Nijmeegse podia - Lindenberg, LUX en Stadsschouwburg en De Vereeniging – bijzondere, prikkelende voorstellingen die vanwege de actualiteit, thematiek of (internationaal) succes een groter podium verdienen in de stad. Programma voor de Stad brengt het theater in de stad en de stad in het theater.

Dit seizoen staat naast Cabaret Deconstruit op het programma: de turboslapstickvoorstelling Knock-Out van Jakop Ahlbom Company i.s.m. ISH Dance Collective en DeLaMar theater (donderdag 7 t/m zaterdag 9 december 2023 in de Stadsschouwburg), de hedendaagse circustheatervoorstelling Sawdust Symphony van Michael Zandl, David Eisele en Kolja Huneck (zaterdag 16 december 2023 in LUX), de theaterhit Boys Won’t Be Boys van Rikkert van Huisstede (donderdag 6 april 2024 in de Lindenberg) en DE JOARDY SHOW van Jim Deddes & Oscar Aerts (woensdag 22 mei 2024 in de Stadsschouwburg).

Cabaret Deconstruit van LeineRoebana is te zien op woensdag 25 oktober om 20.30 uur in Lindenberg Cultuurhuis. Kaarten (€ 22,-) zijn te koop via: delindenberg.com/programmavoordestad  

Dit vind je misschien ook leuk…