Programma Festival Jazz International Nijmegen 2023 Bekend En Kaartverkoop Gestart

Festival Jazz International Nijmegen (FJIN) kondigt met trots het vijfdaagse programma aan voor de zevende editie van het festival. Van 25 t/m 29 oktober brengen FJIN-partners op diverse locaties in Nijmegen de beste internationale jazz acts van het jaar. Het programma is compleet en kaarten zijn vanaf dinsdag 22 augustus om 10 uur beschikbaar via fjin.nl.

Tijdens de zevende editie van FJIN genieten bezoekers van twaalf optredens van de fine fleur van de jazz en geïmproviseerde muziek uit Zwitserland, Scandinavië, de Verenigde Staten, Nederland en meer. Brebl, Stadsschouwburg en De Vereeniging, Doornroosje, Lindenberg Cultuurhuis, LUX, Music Meeting en Podium JIN presenteren vijf dagen lang bekende artiesten en opkomende talenten, vertrouwde jazzklanken en projecten die de ruwe randjes van de jazz opzoeken.

Programma

Het festival trapt op woensdag 25 oktober feestelijk af met het Sun Ra Arkestra, geleid door de 99-jarige saxofonist Marshall Allen, die het publiek meeneemt op een kosmische jazzreis in Doornroosje. Dit is tevens het enige optreden van de legendarische band in Nederland dit jaar. Kaarten hiervoor worden los verkocht via fjin.nl.

Op donderdag 26 oktober kun je genieten van het meesterlijke gipsyjazz gitaarwerk van het Jimmy Rosenberg Orchestra in de Vereeniging. In Doornroosje klinkt de vernieuwende sound van Dishwasher_ en de betoverende harpmuziek van Brandee Younger Trio. Op vrijdag 27 oktober kun je genieten van de warme stem van Fay Claassen, of je kunt je laten meeslepen door een unieke mix van experimentele jazz met Ingebrigt Håker Flaten (Exit) Knarr en Mette Rasmussen Trio North. De twee laatstgenoemden delen het podium met een derde muzikale gast, wiens naam nog even geheim blijft.

Op zaterdag 28 oktober staan Jazz Orchestra of the Concertgebouw met singer-songwriter Jeangu Macrooy op het programma met een bijzonder eerbetoon aan het oeuvre van Bill Withers. Maar ook Chelsea Carmichael, die met haar trio een harmonieuze combinatie van jazz en hedendaagse klanken brengt. In Doornroosje staat ze als double-bill samen met Tobias Preisig: een veelzijdige en expressieve artiest op de viool. Het festival sluit op zondag 29 oktober af met optredens van de gerenommeerde Noorse trompettist Nils Petter Molvær en het internationale gezelschap WAKO, dat een verfrissende kijk biedt op geïmproviseerde muziek.

Tickets & routes

Het festival biedt diverse ticketopties aan: losse concerten, double- en triple bills en een dagkaart voor de zondag. Daarnaast biedt het festival passe-partouts aan voor twee door de programmeurs uitgestippelde routes. 

De Timeless Route omvat concerten met gevestigde namen en soms nieuwe projecten, die een warme jazzervaring bieden. Hieronder vallen de concerten van Jimmy Rosenberg Orchestra, Fay Claassen en Jazz Orchestra of the Concertgebouw ft. Jeangu Macrooy. Voor degene die op zoek zijn naar nieuwe geluiden biedt de Edgy Route een avontuurlijke ervaring, waaronder double-bills, cross-overs en opkomende talenten. Hieronder vallen de concerten van Dishwasher_ & Brandee Younger Trio (double bill), Trio North & Knarr & surprise guest (triple bill), Tobias Preisig & Chelsea Carmichael (double bill), WAKO en Nils Petter Molvær. Beide routes bieden een unieke en gevarieerde festivalervaring. Alle kaarten worden verkocht via fjin.nl.

PASSE-PARTOUTS

Timeless Route - €64,00 - alleen online voorverkoop

  • Donderdag 26 oktober: De Vereeniging, Jimmy Rosenberg Orchestra, 19:30 uur 
  • Vrijdag 27 oktober: Lindenberg Cultuurhuis i.s.m. Brebl, Fay Claassen, 19:30 uur
  • Zaterdag 28 oktober: De Vereeniging, Jazz Orchestra of the Concertgebouw ft. Jeangu Macrooy, 19:30 uur

Edgy Route - €84,00 - alleen online voorverkoop

  • Donderdag 26 oktober: Doornroosje, Dishwasher_ & Brandee Younger Trio, 19:45 uur
  • Vrijdag 27 oktober: Brebl, Trio North & (Exit) Knarr & Surprise Guest, 21:00 uur
  • Zaterdag 28 oktober: Doornroosje i.s.m. Music Meeting, Tobias Preisig & Chelsea Carmichael, 20:00 uur
  • Zondag 29 oktober: LUX, WAKO (i.s.m. Podium JIN) & Nils Petter Molvær, 15:30 uur & 21:00 uur

Dagkaart zondag 29 oktober - €39,00 - alleen online voorverkoop

  • LUX i.s.m. Podium JIN, WAKO, 15:30 uur
  • LUX, Nils Petter Molvær, 21:00 uur

Over Festival Jazz International Nijmegen

Sinds 2016 presenteert FJIN ieder najaar een veelzijdige selectie artiesten uit binnen- en buitenland. Dit jaar viert het meerdaagse festival zijn achtste editie, maar door de gedwongen afgelasting in 2020 is het officieel de zevende editie. Verspreid over diverse podia in de stad, brengt FJIN avontuurlijke jazzmuziek voor een gevarieerd publiek. Naast gerenommeerde internationale artiesten biedt FJIN ook een podium aan jong, lokaal talent en verrassende muzikale projecten. Dit is het enige moment met zoveel aanbod van internationale jazz in Nijmegen in zo’n korte tijd.

FJIN wordt mede mogelijk gemaakt door Brebl, Doornroosje, Festivalhuis Nijmegen, Gemeente Nijmegen, Lindenberg Cultuurhuis, LUX, Music Meeting, Podium JIN, Stadsschouwburg en De Vereeniging. Voor meer informatie en kaartverkoop, bezoek www.fjin.nl. Volg FJIN op social media voor updates en nieuws.

Dit vind je misschien ook leuk…