Regenboogconferentie 2024: Show Us The Future! op 13 december in Lux Nijmegen

Vrijdag 13 december, Paarse Vrijdag, staat ons een speciale editie van de jaarlijkse Regenboogconferentie te wachten: Show Us the Future! Met de toekenning van de Queer-up-subsidie van Fonds 21 en financiële ondersteuning van de gemeente Nijmegen kunnen we ook dit jaar de jaarlijkse regenboogconferentie, geïnitieerd door het regenboogplatform Gelderland-Zuid, weer organiseren. De conferentie van 2024 zet jongeren centraal. Het is tijd voor de stem van de toekomst. Deze editie is een ode aan de dialoog en een ontmoeting tussen generaties.

Aandacht voor LHBTIQ+-acceptatie blijft hard nodig. De meest recente welzijnsmonitor van Gelderland, uitgevoerd door de Radboud Universiteit en Vizier-Oost, laat zien dat het veiligheidsgevoel van LHBTIQ+-personen in onze regio is afgenomen. Tegelijkertijd is de zelfacceptatie onder LHBTIQ+-personen nog nooit zo hoog geweest. Vooral onder jongeren zijn er hele positieve signalen: er zijn nog nooit zoveel jongeren geweest die van jongs af aan bekend zijn met genderdiversiteit, al op jonge leeftijd hier openlijk en zonder oordeel over communiceren en elkaar vinden en steunen in Gender & Sexuality Alliances (GSA’s) op scholen. Dit is dan ook de reden dat de conferentie van 2024 jongeren centraal zet. Het is tijd voor de stem van de toekomst. Een stem geven aan een jonge generatie die al met zoveel meer vanzelfsprekendheid omgaat met genderidentiteiten, open durft te staan voor verandering of in staat is om te experimenteren met wisselende perspectieven innemen. Zo zorgen we ervoor dat de jongeren van nu geen murw geslagen, gedesillusioneerde activisten worden, maar hoopvolle toekomstmakers, die weten dat hun stem ertoe doet.

Krachten en talenten LHBTIQ+-jongeren optimaal inzetten


Dit jaar kent de conferentie dan ook een tweeledig doel: naast het samenbrengen van verschillende mensen om zo de samenwerking in de regio te versterken en ondersteunen, kennis te delen en mensen te inspireren op het gebied van LHBTIQ+, staat dit jaar het optimaal inzetten van de krachten en talenten van LHBTIQ+-jongeren centraal. Door ze te koppelen aan betrokken, gepassioneerde professionals kunnen ze zelf vorm gaan geven aan de Regenboogconferentie van 2024.

Tijdens de conferentie zullen de volgende thema’s centraal staan: Kunst & Cultuur, Mentale Gezondheid, Intersectionaliteit/Biculturaliteit, Veiligheid & Transport, Zorg & Welzijn en Onderwijs. Via diverse trajecten, waaronder Young Leadership-trainingen, worden jongeren uitgedaagd om hun bijdrage te leveren aan het LHBTIQ+-beleid, waarbij de conferentie zowel een eind- als een startpunt kan zijn. Jongeren die zich aan willen melden, kunnen dat doen door deze qr-code te scannen:

De Regenboogconferentie van 2024 wordt mede mogelijk gemaakt met financiële steun van Fonds 21 en de gemeente Nijmegen en is een samenwerking van de volgende partners: COC regio Nijmegen, Dito, Vizier, SchoolsOUT, GGD Gelderland-Zuid, Bindkracht 10, LUX, Lindenberg Cultuurhuis, Leefbaarheidsalliantie, FilmHubOost, gemeente Nijmegen en provincie Gelderland.

Voor meer informatie en updates kijk op www.regenboogconferentie.nl.

Dit vind je misschien ook leuk…