Opening Vitaliteitsweek Nijmegen op 25 september

In de week van 25 t/m 29 september staat Nijmegen in het teken van vitaal aan het werk zijn én blijven. Vele werkgevers in de stad organiseren een Vitaliteitsweek voor samengenomen meer dan 25.000 medewerkers. Met als doel: mensen die vitaal en met plezier aan het werk zijn in Nijmegen.

Dit sluit aan bij de landelijke Vitaliteitsweek, waarbij het centrale thema ‘Veerkracht’ is. Mentale fitheid is een belangrijk onderwerp, er verschijnen regelmatig onderzoeken en nieuwsberichten dat mentale fitheid onder druk staat. Vandaar dat de Vitaliteitsweek relevanter is dan ooit.

Een duurzame toevoeging voor de stad Nijmegen!

Op maandag 25 september 16.00 is de opening van de Vitaliteitsweek bij het Bastion, middels een Vitaliteitsloop ‘Vitaal langs de Spiegelwaal’. De loop staat in het teken van aandacht voor je gezondheid.

De opening is tevens de lancering van de QR-FIT beweegroute, gesponsord door @voCampus; een route van 4 km langs de Spiegelwaal die wandelend of rennend afgelegd wordt. Met behulp van een app (gratis) scan je QR-codes die conditionele of spierversterkende oefeningen aanbieden. De moeilijkheidsgraad is aan te passen naar elk niveau. Een duurzame manier om nog meer beweging te krijgen in Nijmegen.

Workshops, inspiratiesessies, bewegen

‘Groen, Gezond en in Beweging’ is de aanjager van deze week. De deelnemende organisaties hebben elk een eigen programma, waarvan ze onderdelen voor elkaar openstellen. Denk aan workshops, inspiratiesessies, samen in beweging komen, beachvolleybaltoernooi. Bekijk hier het aanbod.

Ook biedt ‘Grond, Gezond en in Beweging’ een online platform aan waar de bijna 25.000 medewerkers van Nijmeegse aangemelde bedrijven en partners aan deel mogen nemen.

‘Groen, Gezond en in Beweging’ met partners

De Vitaliteitsweek is onderdeel van het thema ‘Vitaliteit werkt!’, één van de 8 thema’s van ‘Groen, Gezond en in Beweging en het Lokaal Preventieakkoord.

Met de Vitaliteitsweek bereiken we meer dan 25.000 medewerkers in Nijmegen via o.a. CWZ, Radboud Universiteit, RadboudUMC, GGD Gelderland-Zuid, de Gemeente Nijmegen, ROC Nijmegen, Hogeschool Arnhem/Nijmegen, @VoCampus, ZZG Zorggroep, Mindful Fysiotherapie Nijmegen, Bindkracht10, KION, Kinderopvang, Werkbedrijf Rijk van Nijmegen en meer.

Wij zijn groen, gezond en in beweging Nijmegen

Sinds 2017 gaan Nijmeegse instellingen, inwoners en bedrijven 10 jaar lang samen aan het werk om de stad groen, gezond en in beweging te krijgen. Ieder draagt zijn steentje bij vanuit eigen ervaring op de gebieden: gezond gewicht, voldoende beweging, gezonde voeding, minder roken en bewuster alcoholgebruik, mentale fitheid en een schone, rustige en groene leefomgeving. Het doel van deze beweging is: gezonde Nijmegenaren in een gezonde stad én gezonde keuzes makkelijk maken voor iedereen.

Bekijk de website voor meer informatie.

Dit vind je misschien ook leuk…