Open leesclubs Het achtste leven (voor Brilka)

Theater Oostpool brengt van 4 april tot en met 15 juni de marathonvoorstelling Het achtste leven (voor Brilka) op de planken. Een muziektheaterproductie naar de wereldberoemde roman van Nino Haratischwili. Mede naar aanleiding van deze tournee organiseert Senia in samenwerking met theaters, bibliotheken en andere partners open leesclubs over Het achtste leven, in onder meer Nijmegen, Heerlen en Hoorn. Het boek sluit ook aan bij het thema van de Boekenweek in maart: Bij ons in de familie.

Deze open leesclubs bieden verdieping bij de voorstelling, maar ook zonder bezoek aan de theaterversie is het een mooie gelegenheid om met anderen (opnieuw) in dit monumentale boek te duiken.

De voorstelling gaat op 6 april in première in Stadsschouwburg Nijmegen. Tickets en informatie over de voorstelling vind je via de website van Theater Oostpool.

Data en locatie open leesclub Nijmegen:

Donderdag 28 maart om 19:30 - De Vereeniging, Annazaal in Nijmegen, gespreksleider is literair journalist Liliane Waanders. Tickets en informatie vidn je via de website van Stadsschouwburg Nijmegen.

Senia stelt voor deze open leesclubs een leeswijzer beschikbaar. Deze bevat achtergrondinformatie over boek en schrijver en een lijst met vragen en discussiethema’s. Daarmee is een goed gesprek gegarandeerd. Deelnemers krijgen de leeswijzer vooraf digitaal toegestuurd.

Zelf is schrijver Nino Haratischwili ook toneelschrijver en regisseur. Het achtste leven (voor Brilka) is een meeslepend epos over zes generaties van een Georgische familie, en dan met name de eigenzinnige vrouwenlevens daarbinnen. Het werd een internationale bestseller, waarvan alleen al in Nederland meer dan negentigduizend exemplaren zijn verkocht.

Ga voor meer informatie en meer data naar de website van Senia.

Dit vind je misschien ook leuk…