Ontdek de ruimte met nieuw VR-Programma 'Final Frontier' in Arthouse LUX

In maart ging Arthouse LUX van start met een nieuw virtual reality programma ‘Naturally Immersive’ samen met het eerste Virtual Reality-platform Nu:Reality. Donderdag 16 mei zijn er weer gloednieuwe VR-films te zien onder de noemer ‘Final Frontier’. Reis van 16 mei t/m 17 juli door de ruimte met o.a. de Nederlandse productie Shadowtime en het door Darren Aronofksy geproduceerde Spheres met o.a. de stem van Millie Bobby Brown (Stranger Things).

Over 'Final Frontier'

'Final Frontier' neemt de bezoekers mee op een kosmische reis door middel van zes verschillende VR-films, waaronder een zaalprogramma waar bezoekers met een eigen VR-bril een 360-graden film beleven. Daarnaast zijn er drie individuele, interactieve ervaringen waarbij de bezoekers zelf de controllers in hun handen krijgen om de loop van het verhaal te bepalen.

Nieuwe VR-Films

In 1st Step van Jörg Courtial beleef je de historische Apollo 17-missie van dichtbij, I Saw the Future van François Vautier dompelt de kijken onder in de toekomstvisie van de co-auteur van Stanley Kubricks 2001: A Space Odyssey Arthur C. Clarke, en het driedelige, prijswinnende spektakel Spheres – geregisseerd door Eliza McNitts, geproduceerd door Darren Aranofsky en met de stemmen van Millie Bobby Brown, Jessica Chastain en Patti Smith neemt de bezoeker mee op een immersieve reis door de ruimte en de geluiden die daar te horen zijn. Daarnaast is er nog een Nederlandse productie te beleven, Shadowtime van Sister Sylvester en Deniz Tortum speelt met het idee dat VR-bezoekers eigenlijk altijd op twee plekken tegelijk zijn: het lichaam in de ene wereld, maar het hart in de anderen. 

Kaarten zijn vanaf maandag 13 mei te koop via de website van LUX.

Dit vind je misschien ook leuk…