Onderstuur vliegt al 1 jaar gecontroleerd uit de bocht

Een jaar geleden sloegen Extrapool en Doornroosje de handen ineen om eigenzinnige, vernieuwende, experimentele én vaak verrassend toegankelijke, maar nog onbekende livemuziek te presenteren op de terugkerende avond Onderstuur. Komende edities heeft Onderstuur weer genoeg avontuurlijke acts op het programma staan.

De naam Onderstuur verwijst naar ‘gecontroleerd uit de bocht vliegen’. Het programma is zorgvuldig samengesteld om het publiek zoveel mogelijk te verrassen met artiesten en bands die vaak nog nooit in Nederland hebben opgetreden. Onderstuur nodigt het publiek uit om een muzikale sprong in het diepe te wagen. Het afgelopen jaar heeft Onderstuur laten zien dat experimentele en (nog) onbekende muziek zowat alle vormen kan aannemen. Van de trippy free jazz van Bitchin Bajas over de future hiphop van Shapednoise,tot de polyritmische hoogstandjes van Goat (jp). Met uitstapjes naar Doornroosje, Merleyn en de Valkhofkapel tijdens de Vierdaagsefeesten is dit soort muziek afgelopen jaar door 14 Onderstuur-edities op de Nijmeegse kaart gezet. Zo zijn artiesten die je anders alleen op (Randstedelijke) ontdekkings- of boutiquefestivals nu ‘om de hoek’ te zien.

Grensverleggende muziek voor een tientje

Ook in de komende maanden kunnen muziekliefhebbers in Nijmegen vooral bij Extrapool terecht voor een avond vol grensverleggende muziek. En dat voor maar een tientje! Voor de komende edities staan onder andere Mary Ocher, Radio Hito, RuinsZu, Clarice Jensen en Nina Ryser op het programma. De eerstvolgende Onderstuur is op donderdag 9 mei vanaf 20.30 uur in Extrapool. Op die avond zullen de experimentele en politiek betrokken popartieste Mary Ocher en de poëtische Casio-pop van Radio Hito te horen en te zien zijn. In juli vind je Onderstuur ook in de Valkhofkapel, tijdens Valkhof Festival en de Vierdaagsefeesten.

Het volledige overzicht van alle Overstuur concerten kun je vinden op www.doornroosje.nl/onderstuur. Blijf op de hoogte van van nieuwe aankondigingen via de socials van Doornroosje en Extrapool.
 
 

Dit vind je misschien ook leuk…